MagazinSport

Burger King ponudio Ruskinjama doživotne hamburgere ako zatrudne s fudbalerima

Burger King se javno izvinio zbog ponude doživotne zalihe hamburgera za Ruskinje koje zatrudne s fudbalerima sa Svjetskog prvenstva, piše CNBC.

Korisnici društvenih mreža objavu Burger Kinga su prozvali seksističkom i ponižavajućom, a iako ju je veliki fast food lanac povukao s društvenih mreža, ona je i dalje nastavila kružiti privatnim kanalima.

Loading...

Burger King je obećao ženama koje uspiju “prikupiti najbolje fudbalske gene” i “osiguraju uspjeh ruske nogometne reprezentacije u godinama koje dolaze” doživotnu zalihu burgera.

Danas su poslali saopštenje u kojem se posipaju pepelom i izvinjavaju svima koji su se zbog njihove objave osjećali neugodno.

“Žao nam je zbog očigledno uvredljive promotivne ponude koju je osmislio digitalni tim u Rusiji. Ovo ne predstavlja cijeli naš brend i vrijednosti i radimo na tome da se ovakve stvari više nikada ne ponove”, saopštenju Burger Kinga.

Reklame u Rusiji često igraju na seksizam, posebno za vrijeme događanja poput Svjetskog prvenstva, protiv čega često protestuju ženske grupe.

(jutarnji.hr)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!