PolitikaPrivreda

Zbog neizdavanja fiskalnih računa izrečene kazne od 52.050 KM

Inspektori Poreske uprave Republike Srpske obavili su od 2. do 14. aprila 176 kontrola prometa preko fiskalnih kasa i u 86 slučajeva utvrdili nepravilnosti, te su izdali 89 prekršajnih naloga na ukupan iznos kazne od 52.050 KM.

Iz Poreske uprave su saopštili da je za 34 poreska obveznika izrečena mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju od 15 dana zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Loading...

U saopštenju se navodi da su inspektori u okviru ovih kontrola otkrili i dva neprijavljena radnika.

“Poreska uprava ove pojačane kontrole vrši u okviru ranije najavljene kampanje `Korak preduzmi, račun uzmi`, čiji je cilj podizanje svijesti građana o značaju uzimanja fiskalnog računa, jer se upravo uzimanjem računa daje doprinos u borbi protiv sive ekonomije i povećava ekonomska snaga Srpske”, podsjećaju iz Poreske uprave.

U Poreskoj upravi naglašavaju da će pored preventivnog djelovanja, u okviru ove kampanje biti i pojačan rad inspektora na terenu, a koji će i u narednom periodu nastaviti kontrolisati poslovne subjekte u izvršavanju ove zakonske obaveze s ciljem poboljšanja poreske discipline poreskih obveznika kada je riječ o obavezi izdavanja fiskalnih računa nakon svake kupovine ili izvršene usluge.

“Naglašavamo da neizdavanje fiskalnih računa od poreskih obveznika pokazuje da je njihovo poslovanje nelegalno, i znači neprikazivanje prihoda i utaju poreza”, tvrde u Poreskoj upravi.

U saopštenju se dodaje da Poreska uprava prilikom svojih kontrola samo sprečava poreske obveznike da rade nelegalno, da vrše utaju poreza i da budu nelojalna konkurencija onim poreskim obveznicima koji izdaju fiskalne račune prilikom prodaje roba ili usluga.

Poreska uprava pozvala je poreske obveznike da poštuju zakonske propise u ovoj oblasti, a sve građane da slučajeve neizdavanja fiskalnih računa prijave putem e-mail adrese [email protected] ili na brojeve telefona istaknute na internet stranici Poreske uprave Srpske.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!