Banjaluka

Ubuduće bez restrikcija: Stiže voda u Rekavice i Donja Kola

U nastojanju da domaćinstva Rekavica i Donjih Kola konačno dobiju stabilno vodosnadbijevanje, bez restrikcija i ograničenja, Grad Banja Luka raspisao je javnu nabavku za izbor izvođača radova za izgradnju vodovoda prema naselju Sokolovac, procjenjene vrijednosti od oko 130.000 KM.

Prema planu, vodovod će se graditi na potezu od spoja na postojeći cjevovod kod „kafane Bolji život“ prema Sokolovcu u dužini od 1.800 metara, a radovi bi trebalo da počnu u maju – naveli su Odjeljenju za komunalne poslove.

Loading...

Uporedo sa ovim poslovima, kako navode, uskoro se očekuje početak radova i na gradnji drugog kraka ovog vodovoda prema Blagojevićima.

U pokušaju da se riješi problem nestabilnog vodosnadbijevanja ovog kraja, urađena je detaljna analiza postojećeg vodovoda kako bi se utvrdilo gdje se nalaze uska grla i zbog čega u ljetnim mjesecima, kad dolazi do povećane potrošnje vode, dolazi do značajnog pada pritiska u dijelovima mreže.

-Ovaj problem je posebno izražen u Rekavicama, gdje domaćinstva u ljetnom periodu mogu imati vodu samo u noćnim satima, odnosno uz česte redukcije. Iz tog razloga, izrađena je analiza kompletne mreže, te prijedlog tehničkog rješenja koje bi trebalo omogućiti kontinuirano snabdijevanje vodom – pojasnili su iz resornog odjeljenja.

Kako su naveli, ova analiza je završena i trenutno je u procesu izrada projektnog rješenja, nakon čijeg završetka će se krenuti u izvođenje radova i sanaciju postojeće mreže.

Postojeći vodovod Kola-Rekavice integrisan je u vodovodni sistem „Banjica“ još 2012. godine, a u međuvremenu je lokalna mreža proširivana i dograđivana. Na ovoj vodovod trenutno je priključeno 1.286 domaćinstava.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!