Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Prijem za delegaciju iz Sankt Peterburga

Gradonačelnik Igor Radojičić primio je jutros delegaciju distrikta Vasiljevska ostrva, dijela Sankt Peterburga, koja boravi u Banjoj Luci povodom obilježavanja Dana grada.

Prema riječima gradonačelnika, Grad Banja Luka i Republika Srpska godinama sarađuju sa Ruskom Federacijom, a naročito sa Sankt Peterburgom koji je jedan od prijatelja Banje Luke, te je posebno zadovoljastvo što su gosti Banje Luke za Dan grada.

-Ako gledamo istorijski, Sankt Peterburg je grad heroj Drugog svjetskog rata, a Banja Luka danas obilježava godišnjicu oslobođenja od fašizma 1945. godine. Možemo da napravimo jednu istorijsku paralelu između tog velikog grada i jednog malog na Balkanu, koji su ponosni svojom antifašističkom tradicijom – kazao je Radojičić.

On je naglasio da postoje brojne oblasti saradnje u kojima su već ostvareni kontakti, i u okviru koje jedna veća grupa umjetnika i kulturnih radnika iz Banje Luke idućeg mjeseca ide u Sankt Petrsburg, a i danas i drugim prilikama umjetnici koji dolaze iz ovog ruskog grada su gosti Banje Luke.

-Cijenimo da postoje i mogućnosti za saradnju i u drugim oblastima, poput privredne i u kontaktima mladih, odnosno škola i univerziteta. Delegacija Sankt Petrburga i sutra će razgovarati sa načelnicima pojedinih odjeljenja Gradske uprave o konkretnim oblastima saradnje – zaključio je Radojičić.

Rukovodilac administracije distrikta Vasiljevskog ostrva Sankt Peterburga Julija Kiseljova, izrazila je zadovoljstvo što je u našem gradu i prenijela čestitke građanima Banje Luke povodom Dana grada.

-Zaista postoji mnogo lijepih veza između Sankt Peterburga i Banje Luke koje su se već desile i imamo dosta oblasti za saradnju. Svi naši istorijski odnosi takođe doprinose tome da imamo jako dobru platformu za buduću saradnju. Dakle, imamo jako dobre perspektive na kojima predstoji da radimo, prije svega u oblasti industrije, kulture i obrazovanja. S obzirom na to da postoji želja za saradnjom sa obje strane, vjerujem da ćemo imati veliki uspjeh u tome – kazala je Kiseljova.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button