Politika

Parlament Srpske zakazuje sjednicu posvećenu smrti Davida Dragičevića

Kolegij Narodne skupštine RS je za petak zakazao sjednicu na kojoj će biti utvrđen datum održavanja posebne sjednice posvećene smrti Davida Dragičevića, saopšteno je iz te institucije.

Kako je najavljeno, sjednica je zakazana na zahtjev 29 narodnih poslanika koji su svojim potpisima tražili posebnu sjednici za koju su predložili tačku dnevnog reda “Razmatranje stanja bezbjednosti u Banjaluci i RS – “Pravda za Davida – Pravda za sve”.

“Svojim nepotpunim i, često, kontradiktornim javnim istupima najviši funkcioneri MUP-a su izazvali konfuziju u javnosti, a građani u sve većoj mjeri sumnjaju u kredibilitet i MUP-a i svih institucija sistema da odgovore na povećane bezbjednosne izazove i rizike, a što se i praktično demonstrira svakodnevnim i sve brojnijim okupljanjima u centru Banjaluke svih onih koji traže odgovor na pitanje zbog čega nadležne institucije nisu u stanje da rade svoj posao”, navedeno je u obrazloženju poslanika koji su zatražili sjednicu.

Podsjećanja radi, David je nestao 18. marta, a pronađen je u koritu rijeke Crkvene 24. marta. Dok su zvaničnici policije insistirali da se radi o zadesnoj smrti, porodica i prijatelji tvrde da se radi o organizovanom ubistvu, zbog čega je naređena nova istraga koja je u toku.

(nezavisne.com)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!