Hronika

Banjalučki nasilnici se “nagodili” na 10 godina zatvora!

Okružni sud u Banjaluci prihvatio je sporazumе o priznanju krivice po koјima će Milan Malić (26) zvani Paha, Dragan Srdić (26) i Nebojša Mikić (38) iz Banjaluke biti osuđeni na 10 godina i četiri mjeseca zbog više krivičnih djela, a izricanje presude zakazano je za sutra.

Najveća kazna od sedam godina zatvora predviđena je za Malića, koji se tereti za tri iznude, premlaćivanje četiri osobe, te paljevinu Mercedesa. Srdić se nagodio na tri godine zatvora zbog iznude i premlaćivanja, dok je Mikić zbog učešća u tuči i nanošenja povreda jednoj osobi pristao na kaznu od četiri mjeseca zatvora.

Loading...

Optuženi su danas pred sudom iskazali kajanje za počinjena djela, a tužilac Sanja Tadić Stojisavljević je rekla da im je priznanje krivice uzeto kao olakšavajuća okolnost, budući da je tim proces znatno ubrzan, a troškovi smanjeni.

– Žao mi je… Nikada to više ne bih učinio. Sve sam uradio pijan, u nesvjesnom stanju – rekao je Malić.

On se tereti da je od novembra 2015. do novembra 2017. godine počinio šest krivičnih djela, a jedno od tih djela s njim su zajedno izvršili Srdić i Mikić.

U optužnici se navodi da je Malić 5. novembra 2015. iznuđivao novac od V. S. prijeteći da će ga ubiti i zapaliti mu kuću, ukoliko mu ne da 250 KM. Taj dan je zajedno sa još četiri osobe otišao do kuće V. S. gdje je zatekao njegovu sestru A. S. kojoj je prijetio da će je silovati i ubiti, te joj izbosti psa ako ne dobije novac. Kada je naišao V. S, Malić mu je rekao: “Dođi ovamo da te izbodem”, držeći makaze, ali je pobjegao kada je naišla policija.

Malića i Srdića optužnica tereti da su 13. aprila 2016. pretukli M. K. tražeći od njega 80 KM ili jagnje i prase jer je navodno oštetio blatobran Malićevog vozila. M. K. je od komšije u zamjenu za žito uzeo prase i jagnje, a batinaši su ga natjerali da proda jagnje za 80 KM i da im da pare, dok su prase uzeli.

Ovaj dvojac terete i da su 18. septembra lani pretukli S. B. ispred kafića u Banjaluci. Maliću i Mikiću na teret je stavljeno da su 23. septembra prošle godine pretukli N. Š. (20) iz Čajniča kome su ciglama polomili kosti lica.

Malića terete da je 10. novembra prošle godine pretukao komšiju Gorana M. te od njega iznudio 100 KM i oteo mu ključeve Mercedesa. Od njega je prvo tražio da mu vrati 700 KM navodnog duga. Sedam dana kasnije Malić je zapalio komšijin Mercedes. Oštećena su još dva automobila i prozori stana na zgradi i šteta je procijenjena na 13 400 KM.

Inače sve trojica imaju bogate dosijee. Malić je zbog razbojništva osuđen na šest godina zatvora, dok je Mikić nedavno nepravosnažnom presudom osuđen na četiri godine zatvora zbog trgovine narkotika.

(srpskacafe.com)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!