Kultura

Festival tambure u Banskom dvoru, ulaz besplatan

Evropski festival trzalačkih instrumenata pod nazivom „Veče uz tamburu 2018“ biće održan 27. i 28. aprila, u okviru programa „Proljeće u Banjaluci“. Uz domaćina, Gradski tamburaški orkestar Banjaluka, na festivalu učestvuju tamburaški ansambli iz Srbije, Hrvatske, Austrije i Ukrajine.

– Cilj festivala „Veče uz tamburu“ je, na prvom mjestu, promovisanje tamburaške muzike kao dijela kulturne baštine zemalja iz kojih dolaze učesnici festivala. Jednako značajan cilj je promovisanje novih muzičkih formi izražavanja u svjetlu tamburaške muzike i predstavljanje najvrjednijih djela evropske klasične muzike u izvođenju vrsnih tamburaških orkestara. Sve ovo doprinosi svrstavanju tamburaške muzičke tradicije u evropsku kulturnu baštinu – kažu u Gradskom tamburaškom orkestru.

Loading...

Ove godine, festival će biti održan 17. put, a na proteklih šesnaest festivala je učestvovalo preko 50 tamburaških orkestara iz 11 zemalja, sa preko 1.000 tamburaša.

Obje festivalske večeri biće održane u Banskom dvoru, a ulaz za publiku je besplatan. Organizator festivala je Gradski tamburaški orkestar Banjaluka, a pokrovitelji su Grad i Ministarstvo prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!