Sport

Unčanin: Sad idemo na trofej Kupa BiH

Trener rukometaša Borca m:tel Bojan Unčanin zadovoljan je prikazanom igrom i pobjedom nad Vogošćom (28:26) koja je crveno-plavima donijela plasman na završni turnir Kupa Bosne i Hercegovine.

Poslije neriješenog ishoda u sarajevskom predgrađu (25:25), Banjalučani su sinoć nadigrali goste u revanšu i zasluženo izborili plasman na “Fajnal-for”.

Iako su prvih 30 minuta odigrali maesteralno i stekli četiri gola prednosti, u nastavku su izabranici uspjeli da se vrate u meč, čak i da povedu na dva gola viška u samoj završnici, ali su crveno-plavi odličnom odbranom i reakcijom iskusnog golmana Bojana Ljubišića, te golovima Đorđa Ćelića i Srđana Mijatovića “ovjere” pobjedu.

“Odigrali smo dobru utakmicu, 40 minuta smo kontrolisali sve, a poslije smo sami sebi napravili medvjeđu uslugu. Promašili smo mnogo ‘zicera’ u prvom poluvremenu, golman Adnan Šabanović je odlično branio i zahvaljujući njemu su Vogošćani držali priključak. U drugom dijelu takođe nismo realizovali dobre šanse, oni su preokrenuli rezultat, pa su dva i po minuta do kraja imali gol viška i napad. Uspjeli smo da se odbranimo i napravili seriju od 3:0 u posljednjim minutama. Ipak, vjerujem da smo na kraju stigli do zaslužene pobjede”, rekao je Unčanin i čestitao svojim izabranicima trijumf i plasman na završni turnir Kupa BiH.

Prema njegovim riječima, plasman na završni turnir je dobar rezultat za mladu ekipu Borca m:tel, koja će do kraja prvenstva igrati upravo sa mlađim snagama.

“Zadovoljan sam, imamo još četiri kola do kraja, obezbijedili smo plasman u Evropu, a u finišu prvenstva ću pružiti punu minutažu mlađima kako bi se povrijeđeni igrači oporavili i kako bi što spremnije sačekali završni turnir u Kupu BiH”.

Oko hiljadu gledalaca u dvorani “Borik” jako su ljutile pojedine odluke sudijskog para, zbog čega je meč bio na momente jako grub.

“Sudije su se držale kriterijuma, imao sam doduše niz protesta za neke diskutabilne odluke poput situacije sa Goranom Daničićem, koji je u prodoru odgurnut sa leđa što je trebalo biti okarakterisano sedmercem i isključenjem. Arbitri to nisu svirali, ali pobijedili smo i bez toga. Atmosfera je bila fantastična, publika nas je nosila i hvala im”, naglasio je trener crveno-plavih.

Iako još nije poznat domaćin završnog turnira, prema logici stvari, ali i tvrdnji predsjednika Vogošće Fetaha Kadrića, organizacija bi trebala da pripadne klubu iz Republike Srpske, odnosno Borcu iz Banjaluke jer su u završnici još Zrinjski, Konjuh i visočka Bosna.

“Bilo bi lijepo da budemo domaćini da probamo osvojiti trofej. Ti susreti će da budu slični, uglavnom na gol ili dva razlike. Daćemo naravno sve od sebe da dođemo do pehara Kupa BiH”, zaključio je Unčanin.

(mondo.ba)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!