Politika

Parlament Srpske o slučaju “Dragičević” 10. maja

Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske jednoglasno je odlučio da se posebna sjednica o slučaju “Dragičević” održi 10. maja u 10 sati, potvrdio je Nedeljko Čubrilović, predsjednik parlamenta.

Kolegij je odobrio i obraćanje Davora Dragičevića, oca nastradalog Davida.

“Mislim da treba da vjerujemo institucijama i da će institucije obaviti svoj posao”, rekao je Čubrilović.

Dodao je da ne misli da je bezbjednosna situacija u RS ugrožena.

Izrazio je uvjerenje da će svi poslanici podržati izglasavanje dnevnog reda na sjednici, obzirom da su svi članovi kolegija podržali održavanje sjednice.

Borenović je istakao da će ova sjednica otvoriti sva pitanja koja se tiču nas, građana RS.

“Jedna od najvažnijih sjednica Kolegija i jedna od najvažnijih posebnih sjednica jer ćemo otvoriti pitanje koje se tiče svih nas građana u našoj RS”, rekao Borenovic.

Dodao je da treba da pokažemo da su svi građani jednako predstavljeni i da se u NS RS može govoriti o svemu sto se tiče sigurnosti građana.

“Kolegij je danas ispunio ljudsku i ustavnu dužnost, pravda i istina moraju biti iznad svega”, rekao je Borenović.

Istakao je da će narod vjerovati institucijama ako bude istine i pravde.

“Još uvijek nema istine i pravde bar kad su u pitanju ovi posljednji slučajevi i slučaj Davida Dragičevića. Nadam se da će biti istine i pravde i da će biti vraćeno povjerenje u institucije”, rekao je Borenović.

Naime, 29 narodnih poslanika NS RS svojim potpisima tražili su posebnu sjednici za koju su predložili tačku dnevnog reda “Razmatranje stanja bezbjednosti u Banjaluci i RS – “Pravda za Davida – Pravda za sve”.

Podsjećanja radi, David je nestao 18. marta, a pronađen je u koritu rijeke Crkvene 24. marta. Dok su zvaničnici policije insistirali da se radi o zadesnoj smrti, porodica i prijatelji tvrde da se radi o organizovanom ubistvu, zbog čega je naređena nova istraga koja je u toku.

(nezavisne.com)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!