Politika

“Kad kažem da nema plate, svi odu”: Humanitarac Mitar (95) traži nasljednika

Bivši policajac, Mitar Medović (95) koji je u penziji već 54 godinje, nije prestao da radi, te dan danas vrijedno pomaže sugrađanima, a svojim poni biciklom nosi hranu i lijekove iznemoglim starcima, mnogo mlađima od sebe.

Mitar je danas najstariji volonter Crvenog krsta, a trenutno ima titulu počasnog, mnogo puta odlikovanog, člana i predsjednika ove organizacije.

Loading...

– Meni će uskoro 100 godina i nemam više snage biti na čelu Crvenog krsta, još sam tu do kraja godine i ne mogu više. Sad je problem ko će biti na mom mjestu, ko god dođe pita „kolika je plata“, kad kažem da nema plate svi odu – priča Mitar.

Kaže da je 50 godina radio bez plate, te ljudima u nevolji pomagao u svim situacijama – od rata, pa zatim 1999. godine, kada je Srbija bombardovana, pa sve do kobne 2014. godine kada su region pogodile velike poplave.

– Sve sam ja to radio džabe jer sam htio da pomažem ljudima. A današnja omladina neće da pomaže, odmah pitaju kolika je plata, tako da ne znam ko će me zamijeniti – priča ovaj humanitarac koji se približio stotoj godini.

(srpskainfo.com)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!