Magazin

Ne skidajte ružičaste naočare

Kažu da ljubav počinje kad zaljubljenost prođe. A zaljubljenost prolazi kad skinemo ružičaste naočare i partnera vidimo onakvim kakav jeste. Ali nekad bi ružičaste naočare trebalo da zadržimo čak i kad zagazimo u ozbiljnu vezu.

Sve je više istraživanja koja pokazuju da pozitivne iluzije o partneru čine da par ostane zajedno. U stabilnim, zadovoljavajućim vezama, partner idealizuje drugu stranu i vidi najbolje u njoj. Primjera radi, ako mislite da je vaš partner atraktivniji, pametniji, ljubazniji nego što bi on sam za sebe rekao, to je dobar znak.

Ako, pak, mislite da vaš partner i nije naročito lijep, da mu pamet nije jača strana, a ne može se pohvaliti ni duhovitošću, vaspitanjem i drugim kvalitetima, možda je vrijeme da pronađete ružičaste naočare.

Psiholozi objašnjavaju da kad vidimo pozitivno u partneru, više ga cijenimo, što je dobar osnov za vezu. Sa druge strane, ako nemamo visoko mišljenje o životnom saputniku, nećemo biti ni zadovoljni odnosom, a pitanje je i do kada ćemo ostati sa njim.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!