Banjaluka

Prodavnice danas rade do 16 časova

Na Međunarodni praznik rada, u utorak 1. maja, mimo Odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima, koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada, u vremenu od 7.00 do 12.00 časova, mogli su da rade i prodajni objekti samostalnih preduzetnika koji se bave trgovinom na malo mesom i ribom. Ovo je u skladu sa gradonačelnikovim zaključkom kojim se daje mogućnost rada na dan republičkog praznika – 1. maja 2018. godine.

Inače, 1. maja u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima, koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada rade:

Loading...

– u vremenu od 00.00 do 24.00 časa pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, i prodaja istih; trgovinski objekti tipa „dragstor“ i trgovinski objekti u autobuskim i željezničkim stanicama i na benzinskim pumpnim stanicama, te

– u vremenu od 8.00 do 21.00 čas – trgovine na malo pogrebnom opremom.

Navedeni subjekti mogu da rade i 2. maja, a uz njih drugog dana republičkog praznika na području grada Banje Luke od 8.00 do 16.00 časova mogu da rade i pravna lica i preduzetnici koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost.

Poslodavci su radnicima, koji budu radili u dane predstojećih praznika, dužni da omoguće ostvarivanje prava u skladu sa zakonskim propisima o radu.
Ugostiteljski objekti radiće u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banje Luke.

Gradska uprava ne radi 1. i 2. maja

U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, zbog obilježavanja Međunarodnog praznika rada, neradni dani u Gradskoj upravi Grada Banja Luka biće 1. i 2. maj 2018. godine.

U dane republičkih praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Raspored rada u Domu zdravlja

Za vrijeme prvomajskih praznika u Domu zdravlja Banja Luka radiće se po sljedećem rasporedu:

Služba porodične medicine – dežurni timovi na Poliklinici i u Platonovoj ulici, u dvije smjene od 7.00 do 20.00 časova;

Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu – dežuraće jedan stomatolog u stomatološkoj ambulanti u Službi hitne medicinske pomoći 24 časa;

Specijalističke pedijatrijske ambulante – radiće u dvije smjene od 07.00 do 20.00 časova u ambulantama na Poliklinici.

Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku – 24 časa na Poliklinici i u Službi hitne medicinske pomoći;

Služba hitne medicinske pomoći – 24 časa.

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!