Banjaluka

Za mjesec sterilisano 160 pasa lutalica u gradu

Očekuje se da će u Banjaluci do kraja godine biti sterilisano čak 1.200 vlasničkih i pasa lutalica, u okviru projekta masovne sterilizacije koji je počeo u aprilu.

Kako je za portal srpskainfo rekao koordinator projekta Slaven Grbić, u četiri veterinarske stanice u Banjaluci za proteklih mjesec dana sterilisano je ukupno 160 pasa lutalica, a ovaj posao trajaće do kraja jula.

Loading...

– U svakoj klinici dnevno se sterilišu po dva psa, i to životinje koje nisu opasne i koje se opet mogu vratiti na mjesto hvatanja, a svakoj od njih stavlja se i ušna markica tako da građani mogu prepoznati sterilisane pse. Na ovaj način sprečavamo da se ove životinje neželjeno pare i postanu problem građanima – rekao je Grbić.

Podsjeća da je riječ o projektu Fondacije „Dogs trust“, a koji se istovremeno radi u sedam opština u regiji, Banjaluka, Prnjavor, Laktaši, Gradiška, Kozarska Dubica, Prijedor i Mrkonjić Grad.

Kako najavljuje, od 1. septembra biće pozivani i građani da dovedu svoje pse na besplatnu sterilizaciju.

– Ovo je velika prilika da sa donatorskim sredstvima riješimo ovaj problem i smanjimo broj pasa lutalica, jer zaključak je da se i vlasnički psi nekontrolisano pare, zbog čega veliki broj štenaca završava na ulici. Već iduće godine možemo očekivati bolju situaciju u gradu- izjavio je Grbić, dodajući da će ovaj veliki projekat sigurno biti nastavljen naredne dvije, tri godine.

Banjalučani tvrde da je problem pasa lutalica u gradu eskalirao, te da je najgora situacija u naseljima Starčevica, Borik, Obilićevo, Lazarevo i Trapisti.

(srpskainfo.com)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!