Hronika

Odgovor MUP RS: Uhapšeni mladić je vrijeđao policajce

Službenici Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske jutros oko 1.30 uhapsili su D.P. zbog narušavanja javnog reda i mira svađom, vikom, vriskom i ometanjam državnih organa u vršenju poslova.

Rekli su u ovo u MUP RS povodom snimka koji je objavljen na Facebooku, a u kojem je autor napisao da su policajci napali momka zato što je podržao rad paba „Life“.

Portparol MUP RS Danica Gnjatović izjavila je da su prilikom obezbjeđenja Palate Republike policajci uočili dva muškarca u vidno alkoholisanom stanju, kako se kreću iz pravca Narodnog pozoriša i tom prilikom vikom i galamom narušavaju javni red i mir.

Policajci su im izdali naređenje da prestanu sa vikom i galamom, te da daju na uvid lična dokumenta. Oni su se na to oglušili i zatim počeli vrijeđati policajce. Potom je D.P. krenuo prema policajcima, koji su ga savladali uz upotrebe fizičke snage i stavili mu lisice – pojasnila je Gnjatovićeva.

Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da D.P. ima oko dva promila alkohola u krvi.

– O svemu je obaviješten dežurni sudija za prekršaje Osnovnog suda Banjaluka. Rad na utvrđivanju identiteta drugog lica je u toku i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak – dodala je Gnjatovićeva.

(srpskainfo.com)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!