Sport

Svjetski paritetet: Četiri para blizanaca trenira boks u Slaviji

Slavu Bokserskog kluba Slavija pronosili su borci poput Marijana Beneša, Ante Josipovića, Radovana Bisića, a danas okuplja 50-ak članova, među kojima ima mnogo talenata.

Među tih 50-ak boksera nalaze se i četiri para blizanaca – Ana i Marija Delić, Stefan i Aleksa Ljubojević, Andrej i Sergej Jošić, te Sandi i Aleksandar Teodorović. Podatak koji spada u svjetske raritete, vjerovatno i za Ginisa.

Za plemenitu vještinu odlučile su se sestre Ana i Marija, kćerke višestrukog evropskog i svjetskog šampiona Gorana Delića, s kojim i danas često treniraju. Ranije su se bavile plivanjem, sada su u boksu, a inače su učenice završnog razreda banjalučke Gimnazije.

Nekada smo trenirale plivanje, ali zbog oca Gorana oduvijek gajimo ljubav prema boksu i odlučile smo se da treniramo ovaj sport. Prvi cilj nam je da budemo u dobroj formi i zdrave, za sada ne razmišljamo o takmičenjima, ali nikada se ne zna. Naravno, škola je ispred boksa; to su nas roditelji naučili – kažu uglas Ana i Marija.

Sandi i Aleksandar Teodorović, učenici 9. razreda Osnovne škole „Jovan Cvijić“, takođe su nastavili porodičnu tradiciju.

– Otac je takođe trenirao boks i on nas je uveo u ovaj sport. Treniramo više od dvije godine, već smo imali mečeve, a slijede nam nova iskušenja na omladinskim prvenstvima BiH i regionalnim takmičenjima Republike Srpske. Nadam se da ćemo biti uspješni – optimisti su Teodorovići.

Braća Jošić pohađaju osmi razred OŠ „Sveti Sava“. Ranije su trenirali fudbal, rukomet i košarku, a već osam mjeseci se bave plamenitom vještinom.

– Treninzi jesu naporni, ali kada nešto zavolite ništa nije teško. Nedavno nas je preuzeo Draženko Ninić, čije ime u svijetu borilačkih vještina mnogo znači. Bio je evropski i svjetski šampion, a njegovi uspjesi su nam svima vodilja i daju nam podstrek da radimo sve jače i jače iz dana u dan. Pored njegam tu je i trener Mirko Ninković, od kojeg takođe imamo šta da naučimo – poručuju Jošići.

Četverogodišnjaci Stefan i Aleksa Ljubojević su tek počeli da treniraju, obožavaju boks i nije isključeno da neko od njih ponovi uspjehe slavnih banjalučkih boksera.

(srpskainfo.com)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!