Banjaluka

Radojičić: Banjaluka u ekspanziji, nova infrastruktura i velika potražnja stanova

Banjaluka je postala veliko gradilište – od Delta sitija, parkinga u centru, hotela sa četiri zvjezdice, do rekonstrukcije saobraćajnica i izgradnje kružnih tokova. Sve veća je i potražnja za novim stanovima.

Banjaluka važi kao grad zelenila i otvorenog sistema izgradnje, što praktično znači da su izgrađeni objekti okruženi zelenilom kaže Ivan Rašković, gradski arhitekta. Grad na Vrbasu dinamično se razvija i mnogo je projekata na kojim se radi – izgradnja šoping centra, kružnih tokova, novih trgova i parking prostora.

Loading...

Obnovoljena su mnoga dječija igrališta u gradu, a radi se i na rekostrukcijama vrtića. Rebalansom budžeta za ovu godinu trebalo bi da bude obezbijeđen novac za obnovu bar dvije srednje i pet osnovnih škola, kaže Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

-Najviše ulaganja je u saobraćaj – novi Zeleni most, nastavak izgradnje istočnog tranzita, šest kružnih raskrsnica, rekonstrukcija Ulice kralja Aleksandra i održavanja niza drugi puteva i saobraćajnica, nova sportska dvorana, šoping centar. Rekonstrukcije vodovoda počevši od Kadine vode, područja Rekavice, područja Čokora, Česme 4, kao i na području Kuljana i Piskavice – ističe gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Atraktivnost i razvoj grada doprinijeli su i tome da je povećana potražnja za stanovima u glavnom gradu Srpske. Naši sagovornici iz građevinskih kompanija kažu da se najviše traže manji stanovi, od 40 do 50 kvadrata, ali da sve zavisi od naselja i životnog sadržaja.

Najatraktivnija lokacija je, ističu, centar, Nova Varoš, zatim Borik, a onda i ostala naselja u zavisnosti od kupovne moći građana.

Osim infrastrukturnog razvoja, gradonačelnik Banjaluke kaže da će se nastaviti i ulaganja u privredu i programe prekvalifikacije i dokvalifikacija za stanovništvo, kao i projekte podrške samozapošljavanju.

Do 18. maja građani mogu podnijeti svoje prijedloge i primjedbe na novi Regulacioni plan centar.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!