Sport

FK Borac: 30 godina o osvajanja Kupa Jugoslavije

Fudbalski klub Borac će u petak, 11. maja, obilježiti 30 godina od jednog od najvećih uspjeha u svojoj istoriji, osvajanje Kupa Jugoslavije.

Banjalučani su u nezaboravnom finalu savladali favorizovanu Crvenu zvezdu sa 1:0, golom Senada Lupića. Veliki doprinos istorijskom podvigu dao je i Slobodan Karalić, koji je “skinuo” penal Draganu Stojkoviću Piksiju.

Zlatnim slovima u analima kluba sa Gradskog stadiona ostali su upisani i akteri epske bitke, Stojan Malbašić, Milorad Bilbiјa, Zvonko Lipovac, Mario Mataјa, Damir Špica, Božur Mateјić, Nenad Popović, Amir Durgutović, Suad Beširević, Mile Šiјaković, Vlado Lemić, kao i trener Husniјa Fazlić.

Povodom nesvakidašnjeg jubileja u Borcu su pripremili niz aktivnosti, a vrhunac je svečanost predviđena za petak u 18.45 časova. U to vrijeme je, naime, završena utakmica tog famoznog 11. maja 1988.

Ovog puta na jednom mjestu će se okupiti veliki broj igrača i članova uprave, odnosno stručnog štaba. Iz kluba su pripremili i prigodne poklone za jednu od najuspješnijih generacija “crveno-plavih”.

(srpskacafe.com)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!