Kultura

“Noć muzeja” u znaku vina i srednjeg vijeka

Muzej Republike Srpske raznolikim kulturnim programom, koji će trajati od 18 časova do 22.30, 13. “Noć muzeja” tradicionalno obilježava u subotu, 19. maja.

Tema ovogodišnje manifestacije, navode iz Muzeja RS, jeste “Vino i srednji vijek”, a autorski tim događaja osmislio je različite sadržaje prilagođene svim starosnim grupama.

Loading...

“Program se sastoji iz radionica, prezentacija, vođenja i iznenađenja za najmlađu publiku, dok će u drugom dijelu programa za građanstvo biti otvorena izložba ‘Priča o vinu’ uz ‘Palladio string quartet’ te nastup Gradskog tamburaškog orkestra (GTO) iz Banjaluke”, navode iz Muzeja Republike Srpske, ističući da su pokrovitelji manifestacije “Noć muzeja” Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i grad Banjaluka.

Kako saznajemo, učešće u bogatom programu “Noći muzeja” uzeće: “Melanija studio”, Viteško udruženje “Kozarački vitezovi”, Društvo za istraživanje i zaštitu biodiverziteta, Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, gudački kvartet “Palladio string kvartet”, Gradski tamburaški orkestar Banjaluka, a u programu učestvuju i prijatelji manifestacije, vinarije “Jungić”, “Fazan”, “Bonaventura” i “Panić” te Poljoprivredni fakultet Banjaluka.

Realizatori manifestacije – Kreativni tim “Noć muzeja” 2018. godine su Nataša Kovačević, koordinator manifestacije, Ljiljana Korać, viši kustos biolog, Nataša Nogo, viši muzejski tehničar, Vladimir Đukanović, etnolog, i Milenko Đorđević, viši kustos istoričar.

“Noć muzeja” je manifestacija koja se pod različitim varijacijama osnovnog naziva i u različitim terminima, ponegdje i više puta godišnje, održava u više zemalja Evrope. Prva “Noć muzeja” održana je u Berlinu 1997. godine pod nazivom “Duga noć muzeja” i vrlo brzo je postala popularna u mnogim državama.

(nezavisne.com)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!