Banjaluka

Minut ćutanja za Davida ispred Narodne skupštine RS

Članovi grupe “Pravda za Davida” su prije nekoliko minuta održali minut ćutanja ispred zgrade Narodne skupštine RS u Banjaluci nakon čega je Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, ušao u parlament gdje ga je dočekala Služba protokola koja ga je upoznala s procedurom rada.

On će se obratiti poslanicima tokom današnje posebne sjednice.

Nakon Dragičevića, u Skupštinu je stigao i Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

U Skupštinu je došao i direktor Policije RS, Darko Ćulum.

Prije sjednice, održano je zasjednje Kolegija koji je utvrdio redoslijed obraćanja. Poslanicima će se prvo obratiti Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, u ime predlagača. Nakon toga će uslijediti obraćanje Davora Dragičevića, pa ministra Lukača, a nakon njega prisutnima će se obratiti i tužilac Želimir Lepir.

Lukač je zatražio obraćanje u trajanju od 90 minuta.

Članovi grupe “Pravda za Davida” ostaće ispred zgrade parlamenta dok Dragičević ne završi svoje obraćanje.

Narodna skupština RS će na današnjoj posebnoj sjednici razmatrati dokument o stanju bezbjednosti u Banjaluci i Republici Srpskoj – “Pravda za Davida – pravda za sve” – prijedlog narodnih poslanika u kome se navodi da je krajnje vrijeme da skupština zauzme čvrst stav da niko i nikada u Srpskoj ne može i ne smije biti iznad zakona.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, rekao je juče da očekuje da predstojeća posebna skupštinska sjednica protekne u demokratskoj atmosferi u skladu sa Poslovnikom o radu i da narodni poslanici daju doprinos poboljšanju bezbjednosti u Srpskoj.

“Sva pitanja iz oblasti bezbjednosti, uključujući i smrt Davida Dragičevića, treba da riješe nadležne institucije u skladu sa najvišim profesionalnim standarima”, rekao je Čubrilović.

(nezavisne.com)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!