Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

U susret Spasovdanu: Pogledajte program obilježavanja krsne slave

Banja Luka će ove godine obilježiti krsnu slavu grada – Vaznesenje Gospodnje Spasovdan, u četvrtak, 17. maja.

Program obilježavanja Spasovdana počinje u srijedu, 16. maja, sa početkom u 20 časova, kada će na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja biti održan kulturno – umjetnički programom pod nazivom „U susret Spasovdanu“.

Pred početak ovog programa, u 19 časova biće otvorena izložba arhivskih dokumenata „Varnava, patrijarh srpski (1930-1937):pastir, graditelj, revnitelj i ispovjednik“, koju su pripremili Arhiv Republike Srpske i Banski dvor.

U četvrtak, na dan slave – u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u 9.00 časova počeće Sveta arhijerejska liturgija, nakon čega će se obaviti čin osvećenja slavskog žita i kolača. Po završetku slavskog obreda – obaviće se Spasovdanska litija oko Sabornog hrama.

U okviru obilježavanja Spasovdana, biće održani i sportski sadržaji, i to finale Kupa grada u kojem će se sastati FK Borac i FK Krupa na Vrbasu (17. maj, na Gradskom stadionu).

Slavu grada, koja je ujedno i slava Sabornog hrama Hrista Spasitelja, obilježiće zajedno – Grad Banja Luka i Srpska pravoslavna crkva-parohija Banjolučka.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button