Sport

Otvoren prvi Sajam sporta RS

Prvi Sajam sporta Republike Srpske, na kojem će biti predstavljeno 20 sportova i 40 sportskih saveza iz RS, otvoren je danas u Banjaluci.

Tokom Sajma na terenima će biti predstavljeni sportski ples, aikido, kik boks, rukomet, košarka, odbojka, tenis, stoni tenis, atletika, džudo, karate, fudbal, gimnastika, džijudžicu, boks, rvanje i tekvondo.

Loading...

Ministar porodice, omladine i sporta Jasmina Davidović, koja je otvorila Sajam, izjavila je da je ovo prilika da se među mladima promoviše sport Republike Srpske, u kojoj djeluju 43 sportska saveza i više od 1 500 sportskih organizacija, odnosno sportskih klubova i škola sporta.

– To je stvarno veliki broj i ja sam ponosna na to da u situaciji u kojoj nisu dobri uslovi za razvoj sporta, sport napreduje. To pokazujemo i brojem klubova i uspjesima koje naši sportisti postižu – rekla je Davidovićeva.

Ona je istakla da je resorno ministarstvo željelo da što više djece vidi koje vrste sporta postoje u Republike Srpskoj, te da se što više uključuju u sportske aktivnosti.

Proslavljeni srpski košarakaš Milan Gurović izjavio je da je ubijeđen da na ovom sajmu ima mladih talenata koji mogu krenuti njegovim stopama.

– Ljudi s ove strane Drine su sposobni za tako nešto. Mi smo generalno rasadnik talentovane djece, tako da mislim da ovde postoje momci koji mogu da naprave čak i veće rezultate od nas – ocijenio je Gurović.

Bivša NBA zvijezda Radoslav Nesterović je naglasio da sport ujedinjuje i da je Sajam sporta fenomenalna prilika za djecu da upoznaju vršnjake iz drugih gradova i načine na koje rade.

Osim Gurovića i Nesterovića, Sajmu sporta prisustvuju predsjednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, prvi čovjek Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković, aktuelni svjetski prvak u džudou Nemanja Majdov i trener džudoa Ljubiša Majdov, koji je dobio nagradu za najboljeg evropskog stručnjaka.

Na pedesetak štandova na Banjalučkom velesajmu biće predstavljene i sportske visokoškolske ustanove, instituti za sport i organizacije koje se bave zdravstvenom zaštitom i rehabilitacijom sportista. Na prvom Sajmu sporta predstaviće se i proizvođači i distributeri sportske opreme i proizvođači hrane za sportiste.

(Srna)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!