Politika

Prognoza vremena do četvrtka

U ponedjeljak 14. maja očekuje se promjenljivo vrijeme sa sunčanim intervalima ujutru, a tokom dana nestabilno uz pljuskove sa grmljavinom. Postojaće uslovi i za lokalne nepogode, saopšteno je iz RHMZ RS.

Ujutru umjereno oblačno uz sunčane periode. Na krajnjem sjeveru pretežno oblačno uz povremenu kišu. Tokom prijepodneva i sredinom dana na zapadu razvoj oblaka uz pojavu pljuskova sa grmljavinom, dok će na istoku biti pretežno suvo i sunčanije.

Popodne u većini predjela nestabilno uz kišu i pljuskove sa grmljavinom. Ponegdje na sjeveru pljuskovi će biti izraženiji uz jače padavine i moguću pojavu grada. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, na sjeveru zapadni. Minimalna temperatura vazduha od 11°C do 16°C, u višim predjelima od 8°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 20°C do 26°C, u višim predjelima od 17°C.

Banjaluka, 14. maj: Ujutro umjereno oblačno uz sunčane intervale. Tokom prijepodneva i sredinom dana naoblačenje koje donosi prolaznu kišu, a popodne će biti nestabilno uz smjenu sunčanih perioda sa čestom pojavom pljuskova sa grmljavinom. Vjetar slab zapadnih smjerova. Minimalna temperatura oko 14°C, a najviša dnevna oko 23°C.

U utorak (15. maja): Ujutru i prijepodne na jugu i jugozapadu oblačno sa kišom, u ostalim predjelima pretežno suvo uz sunčane periode i ređu pojavu kiše. Tokom dana na jugu kiša jača, a padavine će polako zahvatiti većinu predjela tokom popodneva uz postepeno svježije vrijeme. Na jugu će očekuju nešto obilnije padavine. Slaba kiša će padati i tokom noći. Minimalna temperatura vazduha od 7°C do 14°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 17°C na jugozapadu do 23°C na istoku, u višim predelima od 13°C.

U srijedu (16. maja): Nastavlja se svježe vrijeme uz čestu kišu. Na jugu i jugozapadu biće oblačno sa kišom tokom većeg dijela dana, a na jugu će biti i nešto jačih padavina. U ostalim predjelima padavine će biti slabije, a prijepodne će biti i povremenih sunčani perioda. Tokom noći kiša prestaju u većini predjela. Minimalna temperatura vazduha od 5°C do 10°C, na jugu oko 13°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 16°C do 22°C, u višim predjelima od 12°C.

U četvrtak (17. maja): Ujutru hladnije i suvo uz sunčane periode. Prepodne i sredinom dana sunčani periodi uz malo toplije vrijeme. Popodne ponovo nestabilno uz prolaznu kišu i pljuskove sa grmljavinom koji se premještaju od zapada ka istoku. Minimalna temperatura vazduha od 4°C do 10°C, na jugu oko 12°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 19°C do 25°C, u višim predjelima od 15°C.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!