Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

BanjalukaKultura

Hiljade folkloraša i 70 društava na tvrđavi Kastel

Banja Luka i tvrđava Kastel biće, od 18. do 20. maja, domaćini 23. evropske smotre srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu. Prema najavama organizatora – Saveza srpskih udruženja Njemačke i KUD Piskavica, na smotri će učestvovati između 65 i 70 kulturno-umjetničkih društava sa oko 4.000 članova, iz 14 evropskih zemalja.

To ovaj događaj čini jednim od najmasovnijih kulturnih događaja u našem gradu. U okviru revijalnog programa nastupaju folklorni ansambli iz Čikaga i Milvokija.

– Tokom smotre biće postavljeno i 25 štandova na kojima će se predstaviti zanatlije poput opančara, proizvođača narodnih nošnji, ali i privrednici iz RS i Evrope. Radi se o velikom projektu koji spaja srpsku dijasporu sa maticom na najbolji način, a to je čuvanje identiteta, kulture i običaja srpskog naroda. Njegovanje običajnog života srpskog naroda veoma je važno za generacije koje svoja životna iskustva stiču u rasejanju – kažu u KUD Piskavica.

Evropsku smotru srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu podržali su Predstavništvo Republike Srpske u Njemačkoj, predsjednik Republike, Vlada RS, Grad Banja Luka i Turistička organizacija Banja Luka.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button