Kultura

Aleksandar Stojković dobitnik zlatne značke

Aleksandar Stojković, glumac i umjetnički direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske dobitnik je Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za 2018. godinu.

Ovo priznanje se dodjeljuje od 1976. godine za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih djelatnosti za nesebičan, predan i dugotrajan rad.

Loading...

Na sjednici Žirija za dodjelu Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije, održanoj 26. aprila 2018. godine, donijeta je Odluka o ovogodišnjim dobitnicima ovog vrijednog priznanja koje zajedno dodjeljuju Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih djelatnosti, navodi se u saopštenju Kulturno-prosvetne zajednice Srbije.

Dodijeljena su 53 priznanja.

Među dobitnicima ovogodišnje Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije su i naši istaknuti umjetnici i kulturni aktivisti iz dijaspore, čime je još jednom potvrđen jedinstven kulturni i duhovni prostor svih Srba, ma gdje da žive.

Žiri, na čijem čelu je bio prof. Milovan Vitezović, književnik, a članovi Marija Bišof, književnik, profesor, prof. dr Uroš Dojčinović, muzički umetnik, Olga Milojević, menadžer u kulturi, i prof. Slavenko Saletović.

(Srpska Info)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!