Banjaluka

Radojičić: Važno je držati se tradicije

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je večeras da je važno držati se tradicije i da je obilježavanje slave nešto što je autentično u tradiciji srpskog naroda.

Radojičić je dodao da je postala tradicija da se Banjalučani uoči slave Grada i Hrama Hrista Spasitelja – Spasovdana, okupe i zajedno podsjete na vrijednosti koje treba čuvati.

Loading...

“Grad Banjaluka, iako već lijep, svake godine se mijenja na bolje i u svojoj bogatoj biografiji dodaje još po neku novu sliku. Slava grada je prilika i da se podsjetimo na ono što smo uradili u prethodnoj godini”, rekao je Radojičić obraćajući se građanima koji su došli da isprate kulturno-umjetnički program “U susret Spasovdanu”.

On je najavio da će povodom slave grada sutra u Hramu biti služena Sveta arhijerejska liturgija, te obavljen čin osveštanja slavskog žita i kolača, ali će biti otvoren i “Banjalučki festival cvijeća” po kojem je ranije grad bio poznat.

U okviru Programa “U susret Spasovdanu”, Banjalučanima su se predstavili Mješoviti hor Srpskog pjevačkog društva “Jedinstvo” Banjaluka, Mješoviti hor Univerziteta i Akademije umjetnosti Banjaluka, te hor sveštenika Eparhije banjalučke.

Spasovdansku svečanost uveličali su i folklorni ansambl i Narodni orkestar Kulturno-umjetničkog društva “Sveti Sava”, te Ansambl narodnih igara i pjesama “Veselin Masleša”, guslar Ivan Popović i gradski tamburaški orkestar.

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!