Politika

Pravda za Davida – Trebinje: KOME SMETA BORBA ZA PRAVDU I SRCE ZA SVU NAŠU DJECU?!

Prenosimo saopštenje za medije neformalne grupe ‘Pravda za Davida – Trebinje’

Poštovani/a;

Loading...

Obraćamo Vam se povodom sinoćnjeg skupa koji smo priredili a koji je imao za cilj samo i isključivo borbu za istinu i pravdu. Iako smo svijesni da mnogi od Vas ne smiju objektivno obavještavati, jer im uređivačka politika kuće za koju rade, to ne dozvoljava, osjećamo potrebu da Vam se obratimo.
Prebrojavati ljude koji su došli otvorenog srca, bez zadnjih namjera, da podrže borbu za istinu i pravdu, je samo po sebi maliciozno. Posebno je maliciozno bitno umanjiti broj prisutnih na skupu. Nismo se bavili ciframa, apsolutno nam nije bilo važno koliko će ljudi biti na samom skupu. Bitnije nam je bilo ući u priču oko pordške za porodicu Davida Dragičevića i sve porodice čiji su članovi stradali pod nerazjašnjenim okolnostima. Bilo je medija koji su objektivno napisali o sinoćnjem skupu, znaju oni to, pa nam neće zamjeriti na nastavku teksta, jer oni kojima je upućeno će se apsolutno prepoznati. Da li je neko od Vas pitao ljude koji su skupljali potpise da im kažu koliko je okvirno skupljeno potpisa, kakav je odziv građana? Ta informacija Vam nije bila bitna jer u velikoj mjeri pobija broj prisutnih koji ste naveli. A to je samo broj i ništa više. Evo Vam još jedan broj, pošto uviđamo da volite statistiku. U Trebinju je do sada više od hiljadu građana podržalo borbu za pravdu i istinu stavljajući svoj potpis na peticiju. Skoro polovina od te cifre je prikupljenja sinoć uoči, u toku i nakon skupa. Da se izrazimo u sportskom žargonu,to što ste Vi uradili je kao da dođete na humanitarnu utakmicu i smanjite broj prisutnih gledalaca, a uz to ne objavite koliko je novca skupljeno od prodatih ulaznica. Naše ulaznice su srca i zdrav razum sa kojim smo ušli u cijelu priču. Neko je uložio mnogo emocija, iskrenosti, suza i neprospavanih noći u borbu koja je počela sinoć u Trebinju. A neko nije ništa, sem polovnog obraza koji je dodatno ukaljao. Najpoštenije bi bilo ne baviti se brojem okupljenih, jer u današnje vrijeme taj broj ne znači ništa. Niti je relevantan. Brojkama se bavite na političkim tribinama, mi niti smo tribina a pogotovo politički skup nismo. Tamo prebrojavajte prisutne, odsutne, krvna zrnca i ostalo što ide uz to. Uprkos činjenici da mnogi nisu smjeli doći, plašeći se za moguće konsekvence koje bi taj dolazak snosio, Vi dodatno umanjujete broj prisutnih, šaljući jasnu poruku da smo nebitna šaka jada. Konzumenti Vaših tekstova, slijepo vjerujući svemu što plasiraju mediji skloni koketiranju sa režimom, nazivaše nas sinoć na društvenim mrežama izdajnicima, Bakirima, teroristima, narkomanima… Ako je cilj Vaših pisanja satiranje jedne zdrave, ljudske borbe za pravdu, za istinu, za budućnost sve djece, niste u tome uspjeli, jer nećemo stati. Možete nas samo ojačati. Hvala Vam na snazi koju nam dajete. Koliko Vas će objaviti ovo saopštenje i koliko Vas će osuditi uvrede upućene članovima neformalne grupe građana ”Pravda za Davida – Trebinje” i svim onim koji su prisustvom podržali skup i humanu ideju borbe?
Toliko o medijima!

Sinoć je ispred Dučićevog spomenika, nakon skupa, ostavljeno srce od svijeća sa dvije Davidove fotografije, te kutijama sa kamenčićima i svijeće, kako bi građani, kao što rade u svim gradovima koji su uzeli učešće u ovoj borbi, zapalili svijeću i položili cvijeće. Ne samo za Davida, već za sve stradale pod nerazjašnjenim okolnostima. Nije to samo srce za Davida, to je srce za sve porodice čija duša ne miruje uslijed neprovođenja pravde i istine za njihove najmilije. To srce je i zalog za budućnost. Zalog za svu našu djecu, kako sutra ne bi odlazili odavde glavom bez obzira, već ostajali ovdje, uzdignutog čela, sa osmijehom na licu. Srce, svijeće i slike nisu osvanule jutros kod spomenika Jovanu Dučiću. Kontaktirali smo nadležne iz Komunalno A.D. Trebinje, uvidom u situaciju na terenu, obavijestili su nas da radnici jutros oko 6 nisu zatekli ništa od navedenog. Kome smeta srce, svijeća i slika tragično nastradalog dvadesetjednogodišnjaka? Sve nabrojano stoji danima u mnogim gradovima Bosne i Hercegovine, ali i zemljama okruženja, pa i inostranstva, i nigdje nije sklonjeno. Kakvu sliku je neko poslao ovim gestom? Koju poruku je poslao i kome? Svojoj djeci, rođenoj ili onoj koja će se tek roditi? Kome? Možda je baš neko ko nas nazva sinoć teroristima, narkomanima, lopovima, plaćenicima, počinio ovaj herojski čin. Poručujemo im da nastave sa svojim aktivnostima, a mi ćemo nastaviti sa našim. Svako po savjesti.

Neformalna grupa građana ‘Pravda za Davida – Trebinje’
17.5.2018. godine u Trebinju


Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!