Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Magazin

Trikovi da čišćenje učinite lakim, a djelotvornim

Pomozite sebi i praktikujte trikove tokom čišćenja kuće koji će vam uštedjeti novac, a i olakšati posao.

Brisanje površina kao što je mesing, drveni namještaj ili ogledalo trebalo bi izgledati tako da na krpicu nanesete proizvod za čišćenje, a ne da ga nanosite direktno na područje koje želite očistiti. Prskanjem sredstva za čišćenje direktno na površinu, trošite ga brže i produžujete čišćenje jer morate duže brisati poprskanu površinu kako bi odstranili višak tečnosti.

Sredstvo za čišćenje u obliku pjene najbolje je za čišćenje pločica i kade. Pjena bolje prianja na okomite površine od tečnihh sprejeva. Tečni sprejevi iscure u odvod i prije nego što odstrane prljavštinu. Najbolje i najbrže ćete očistiti pločice tako da nanesete pjenu na malu površinu pločica, a oribate ju sa tkaninom, sunđerom ili četkicom za čišćenje.

Prije svake upotrebe deterdženta koristite dozator, pogotovo kada upotrebljavate koncentrat. Vaš veš neće biti čistiji ako upotrijebite više sapunice, a previše količine praška može čak i oštetiti ladicu za deterdžent. Ni prevelika količina omekšivača nije dobra, jer će primjerice peškiri manje upijati ukoliko se peru sa prevelikom količinom omekšivača.

Kod čišćenja wc-a uglavnom se sredstva za čišćenje nanose na ivicu šolje. Kako bi poboljšali njihovu djelotvornost, prije nanošenja sredstva pustite vodu kako bi se gel raspodijelio po cijeloj šolji. Novac i prostor uštedjeće vam višenamjenski proizvodi za čišćenje.

izvor: savjetnica.com

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button