Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Pekarama i pekotekama problem radno vrijeme

Banjalučki pekari traže razgovor sa nadležnima u Gradskoj upravi kako bi se usaglasili oko odluke o radnom vremenu njihovih objekata, koji, kažu, dvije strane različito tumače.

Odavno već pekari ne prodaju samo peciva u svojim objektima, već i mnoge druge proizvode, kako bi proširili uslugu i privukli što više mušterija.

Kako pojašnjavaju, mnogi od njih, pored osnovne djelatnosti morali su registrovati i poddjelatnost – ugostiteljstvo, upravo da bi mogli prodavati gostima proizvode koji nisu svojstveni pekari, kao što su pice i tortilje.

Međutim, problem je što im je kao „ugostiteljima“ onda zabranjen rad od 22 časa do ujutru, kada im takođe dolaze građani i to najčešće omladina.

Ako nam je opština već izdala rješenja za rad, smatraju vlasnici pekara i pekoteka, onda treba i da rastumači pravila.

– Pored djelatnosti pekara- prodaja, registrovani smo pod raznim šiframa kako bismo, između ostalog, mogli prodavati i jogurt i sok u objektima, i to je sve predviđeno zakonom. Ne možemo ukinuti šifru ugostiteljstvo, jer onda poslije ponoći ne bismo mogli prodavati mnoge proizvode, a mišljenje nekih nadležnih organa je da tako ne možemo raditi noću, jer je i kafićima dozvoljen rad do 22 časa. To su neke nedoumice koje bi trebalo otkloniti u saradnji sa Gradskom upravom, radi boljeg poslovnog ambijenta- kaže predsjednik sekcije ugostitelja pri Zanatsko- preduzetničkoj komori, Željko Popović.

Pekarima je želja da ih nadležni prime na sastanak prije nego što počnu stizati prve kazne.

– Bilo je govora da će se ići u donošenje nove Odluke o radnom vremenu, zato želimo da aktivno budemo uključeni u pripremanje takvog rešenja. Banjaluka je uvijek bila primjer i za druge lokalne zajednice, i kakav ovdje postignemo dogovor, to će vjerovatno biti obrazac i za rad u ostalim opštinama- smatra Popović.

(srpskainfo.com)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button