Banjaluka

Gradska uprava će pomoći učenicima koji su doživjeli traumu u Italiji

Banjalučke gradske vlasti pružiće svaku vrstu potrebne pomoći učenicima banjalučke Ekonomske škole, koji su jutros doživjeli saobraćajnu nesreću u blizini popularnog italijanskog ljetovališta Lido di Jesolo, saopšteno je iz Gradske uprave.

Prema posljednjim informacijama, svi učenici se osjećaju dobro i, na sreću, nema povrijeđenih u jutrošnjoj, teškoj saobraćajnoj nesreći, u kojoj je u potpunosti izgorio autobus u kojem su učesnici prevoženi na ekskurziju.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac, kazao da je su vlasti Grada Banje Luke u kontaktu sa konzulatom BiH u Milanu i da je dogovoreno da se učenicima izdaju privremene putne isprave, pošto im je prtljag ostao u zapaljenom autobusu.

– Prema prvim informacijama, nesreća se dogodila tako što je jutros, oko 9.30 minuta, na nekih 20-tak kilometara od Lido di Jesola, motociklista podletio pod autobus, nakon čega je autobus u potpunosti izgorio zajedno sa svim stvarima.

Na sreću, niko nije povrijeđen i to je ono što je najvažnije. Nakon prvih informacija o nesreći, stupili smo u kontakt sa MIP-om BiH i vlastima Lido di Jesola, koje su ponudile na raspolaganje svaku vrstu pomoći kako bi prebrodili ovu situaciju.

Sad je prioritet da im se izdaju privremene putne isprave, što je već dogovoreno sa konzultom BiH u Milanu, te da im se pomogne u obezbjeđenju potrebnih stvari, s obzirom na to da je prtljag izgorio zajedno sa autobusom – kazao je Banjac.

On je dodao da su gradske vlasti u stalnom kontaktu sa nastavnicima, koje učenike prate na ekskurziji, te da će potruditi da im pomognu da nastave putovanje, bez obzira na jutrošnju traumu.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!