Kultura

Miris knjige vlada Banskim dvorom (FOTO)

Čitanje lektire u podne sa književnikom Ismetom Bekrićem, panel diskusija na temu “Položaj pisaca u regionu”, pjesničko veče Ivane Bodrožić i Berislava Blagojevića, promocije romana pisaca iz Crne Gore, Stefana Boškovića i Ognjena Spahića i druženje sa Blogdanom obilježili su četvrti dan Festivala književnosti “Imperativ”.

U Banskom dvoru Kulturnom centru svuda se osjeti miris knjige, dubokih misli, snažne poezije i dobre muzike. Svaka prostorija ove kulturne institucije priča svoju književnu priču.

U koncertnoj dvorani čitaoci su kupovali djela kojima će obogatiti kućnu biblioteku ili obradovati nekoga vrijednim poklonom.

Pisci Bekim Sejranović, Marko Tomaš, Ahmed Burić, Tanja Stupar Trifunović i Ognjen Spahić govorili su o tome kako žive od svog rada u okviru panel diskusije “Položaj pisaca u regionu”.

U isto vrijeme mališani su čitali lektiru sa književnikom Ismetom Bekrićem, a popodne su nastavili sa pisanjem bajke na kreativnoj radionici pisanja sa književnicom Tanjom Stupar Trifunović. U prostoru “Art terase” publika je uživala u stihovima Ivane Bodrožić i Berislava Blagojevića.

A nakon toga čitaoci su razgovarli sa piscima iz Crne Gore, Stefanom Boškovićem i Ognjenom Spahićem. Veče je završeno ritmu Blogdanovih misli.

Posljedni dan festivala počeo je “Lektirom u podne” i druženjem sa piscem Predragom Bjeloševićem.

Poetsko veče danas će u 17.30 održati banjalučki pjesnik Saša Gašić, a u Crvenom salonu biće održan razgovor sa piscem iz Hrvatske Damirom Pilićem. Prvi festival književnosti biće zatvoren druženjem sa Goranom Stojičićem.

Festival se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske, u partnerstvu sa Banskim dvorom Kulturnim centrom i u organizaciji Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti “Imperativ”.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!