Banjaluka

Bolje uslove liječenja dobija 8.000 mještana u Dragočaju

Mještani Dragočaja trebalo bi dogodine da dobiju novu ambulantu porodične medicine, zahvaljujući čemu će pregledi u neuslovnim prostorijama postati prošlost.

Riječ je projektu koji je dio Plana kapitalnih investicija za period od 2018. do 2020. godine, usvojenog na posljednjoj sjednici Skupštine grada. Za gradnju ambulante planirano je da iz gradske kase bude izdvojeno 280.000 maraka.

Loading...

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac je rekao da je gradnja novog objekta u Dragočaju neophodna da bi bio riješen veliki problem mještana ove mjesne zajednice.

– U ambulanti je registrovan dovoljan broj pacijenata, ali su prostorije neuslovne – rekao je Banjac.

Dodao je da je objekat koji se trenutno koristi izgrađen 1999. godine zahvaljujući inostranim donatorima.

– Prethodnih godina je došlo do erodiranja obale rijeke Dragočajke, što je dovelo do slijeganja tla i oštećenja objekta. Time je i narušena bezbjednost pacijenata, ali i medicinskog osoblja koje radi u ovoj ambulanti – kazao je Banjac.

Nije mogao precizirati gdje bi mogao biti izgrađen novi objekat, ali je rekao da će stručnjaci iz Odjeljenja za komunalne poslove izaći na teren i procijeniti koja lokacija bi bila najbolja za tu namjenu.

Predsjednik Savjeta MZ Dragočaj Slavenko Tadić se nada da će biti ispunjen plan gradskih vlasti zahvaljujući kojem će zdravstvena zaštita stanovnika biti znatno unaprijeđena.

– Ispucali su zidovi i ambulanta nije u najsajnijem stanju, ali za sada se može koristiti. Bilo bi dobro da novi objekat bude veći od sadašnjeg, jer naša mjesna zajednica ima oko 8.000 stanovnika i davno je prevazišla kapacitete ove ambulante – rekao je Tadić.

On je dodao da im pored ljekara trebaju i drugi sadržaji, kao što je laboratorija. S druge strane zbog nedovoljnog broja registrovanih pacijenata ove godine katanac je stavljen na vrata dvije ambulante u Adi i Kuljanima, koje su radile u iznajmljenim poslovnim prostorima.

Petrićevac

Višenamjenski objekat u kojem bi, između ostalog, trebalo da bude smještena ambulanta, planirano je da ove godine bude sagrađen na Petrićevcu. Međutim, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar je rekao da je neizvjestan početak radova.

– Još nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi na parceli na kojoj je predviđena izgradnja – rekao je Bilčar.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!