Banjaluka

Besplatan boravak: Stotinu djece otputovalo na Halkidiki

Stotinu djece uzrasta od devet do 14 godina iz Banjaluke, među kojima je 60 članova banjalučkog Radničkog kulturno-umjetničkog društva /RKUD/ “Pelagić”, otputovali su danas u Dječiji kamp “Skouras” na grčkom poluostrvu Halkidikiju.

Predsjednik RKUD “Pelagić” Olivera Čudić rekla je Srni da će djeca besplatno boraviti u kampu koje se nalazi u mjestu Nes Fokis do 16. juna.

Loading...

Čudićeva je navela da odlazak i boravak djece organizuju Ambasada Grčke u BiH i Predstavništvo Republike Srpske u Grčkoj, te da djecu u kampu očekuje dobro organizovan program koji uključuje puno svakodnevnih aktivnosti, igre i sportove.

“Naš RKUD je prvi put dobio ovakvu mogućnost, a s obzirom na to da su organizatori naveli da ne moraju biti svi članovi društva, uključili smo i tridesetak učenika osnovne škole `Ivan Goran Kovačić`, desetak djece iz banjalučke parohije Paprikovac slabijeg materijalnog stanja i djecu iz porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida”, rekla je Čudićeva.

Čudićeva i direktor osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” Milenko Savičić su zahvalili Jorgosu Dimitropulosu i Jeleni Jovanović Athanasiou iz Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj, koji su omogućili realizaciju projekta boravka djece u Dječijem kampu “Skouras”.

“Zahvaljujemo i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i predsjednici Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović koji su sa članovima svojih kabineta podržali i nesebično pomogli realizaciju ovog projekta”, rekla je Čudićeva.

Ona je posebnu zahvalnost uputula Jeleni Jovanović Athanasiou koja je, kako je rekla Čudićeva, bila u konstantnom kontaktu sa timom iz RKUD “Pelagićevo” te se potrudila i nesebično založila i isplanirala svaki korak realizacije projekta kako bi sve bilo ispoštovano i realizovano na vrijeme.

Prema riječima Čudićeve, u timu sa djecom putuje i deset profesora, te glavni koreograf RKUD “Pelagić” Vjekoslav Dragušić, kao i trener djece.

Čudićeva je istakla da djeca u kampu imaju na raspolaganju više od 30 sportskih disciplina, te da je kamp toliko pripremljen da u okviru programa imaju i učenje jahanja.

“Ove godine smo prvi put dobili mogućnost odlaska djece besplatno u kamp, a pokušaćemo da dogovorimo da ovakvi odlasci budu organizovani svake godine i da postanu tradicija”, rekla je Čudićeva.

Ona je podsjetila da je RKUD “Pelagić” osnovan 1927. godine, te da su ga osnovali tadašnji sindikalni radnici.

“Posebno nas raduju mlade generacije, u kojima ima i ljubavi i volje za očuvanje folklora”, naglasila je Čudićeva.

Ona je rekla da RKUD “Pelagić” ima oko 360 članova svih generacija, javlja Srna.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!