Politika

“Sigurna pobjeda Ivanića i Govedarice, slom Dodikove politike “

Republika Srpska i BiH nikada ranije nisu bile u boljem međunarodnom položaju, a efekat bi bio još jači da je Savjet ministara BiH imao sagovornika u Vladi Republike Srpske, rekao je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara BiH Igor Crnadak, gostujući u emisiji „Puls“ BN televizije.

Ne obazirući se na kritike koje pristižu na ražun diplomatske mreže BiH, ministar inostranih poslova u SM BIH Igor Crnadak tvrdi da je za vrijeme mandata sadašnjeg Savjeta ministara BiH Republika Srpska doživjela najveću afirmaciju na međunarodnom planu.

“Međunarodna pozicija Republike Srpske danas je najstabilnija. Efekti koje smo mi postigli bili bi još veći da smo imali sagovornike u Banjaluci. Vlast Republike Srpske je odlučila da prema nama zauzmu jedan potpuno napadački položaj. Doživljavali smo konstantne napade, etiketiranja, pljuvanja i direktne prijetnje”, tvrdi Crnadak.

Međutim, Srpska nije toliko jaka da bi bila samostalna, ističe Crnadak.

“Ne postoji nijedan Srbin koji ne bi volio da je Srpska nezavisna. Ali mi moramo biti realni, ne smijemo ići u avanture i rizikovati ono što sada imamo, a to je mehanizam zaštite o kome mnogi sanjaju.”

Srpska bi trebalo da se okrene ekonomskom razvoju, naglašava Crnadag i dodaje da Savez za promjene iz Sarajeva nije mogao mnogo stvari da promijeni.

„Obrazovanje, zdravstvo, penzije, radno pravo itd. u nadležnosti Republike Srpske. Da bi došlo do promjena, mora da se promijeni stanje u Vladi Srpske.“

Buduća vlast Republike Srpske dolazi iz Saveza za promjene, ubijeđen je Crnadak.

“Ivanić će pobijediti Dodika i to će biti definitivan slom politike koju personalizuje gospodin Dodik i možda je dobro što će se to desiti tako u direktnom sudaru, a desiće se pobjeda i na drugom polju. Potpuno su razotkrivene te dvije ponude. Govedarica ima jedan čist pristup sa željom da se poboljša položaj institucija, a ne pojedinaca. On zastupa politiku mira i izostanak agresije i agonije koje simbolizuje gospođa Cvijanović.”

Građani Republike Srpske ne smiju prihvatiti navode trenutne vlasti da je postojeće stanje u Srpskoj dobro i da ne može biti bolje, podvukao je Crnadak.

BN TV

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!