Banjaluka

Gimnazija popunjena, u Ekonomskoj ima mjesta

Za učenike koji imaju manje od 60 bodova prijem dokumenata za upis u prvi razred srednje škole počeće u ponedjeljak, 18. juna, i trajaće do 20. juna.

Naime, planom upisa u prvi razred srednje škole za narednu školsku godinu predviđena su 11.083 mjesta, a osim junskog, učenici u RS upisivaće se u prvi razred srednje škole i u julskom roku, od 2. do 13. jula.

Loading...

Među odlikašima i dalje su bile najpopularnije gimnazija i medicinska škola, koje su ispunile upisnu kvotu, tako da neće imati drugog upisnog roka.

Gimnazija

Vida Malešević, direktorica banjalučke Gimnazije, ističe da je 286 učenika u 11 razreda primljeno u narednu školsku godinu.

“Djeca koja nisu primljena su đaci koji nisu ispunjavali uslove, odnosno nemaju 60 bodova”, kazala je Maleševićeva i dodala da Gimnazije neće imati drugog upisnog roka.

Medicinska škola

Mirko Jović, pomoćnik direktora Medicinske škole Banjaluka, kaže da su u narednoj školskoj godini upisali osam razreda, odnosno ukupno 240 učenika.

“Kod nas se prijavilo 243 učenika, morali smo tri učenika odbiti i završen je upisni rok u našoj školi”, istakao je Jović.

Ekonomska škola

Mjesta još ima u Ekonomskoj školi. U ovoj školi se nadaju da će u drugom upisnom roku od 18. juna popuniti sva mjesta.

“U prvom upisnom roku upisali smo nešto više učenika nego prošle godine, oko 90 učenika koji su imali više od 60 bodova”, kazala je Nada Vulić, direktorica banjalučke Ekonomske škole, dodajući da ukupno primaju oko 228 učenika u narednoj školskoj godini.

Valentina Sovilj, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola prijedorske regije, ističe da je najveće interesovanje bilo za Medicinsku i Elektrotehničku školu, te da ove škole neće imati drugi upisni rok.

“Ostale su škole popunile dobar dio, ali naravno da još ima slobodnih mjesta. Od ponedjeljka kreće drugi krug junskog roka, gdje se upisuju svi ispod 60 bodova”, kazala je Soviljeva.

(NN)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!