Banjaluka

Osamdeset treći dan na Trgu građani traže istinu i pravdu (FOTO)

Građani Banjaluke i drugih mjesta su se i večeras, kao i prethodna osamdeset dva dana okupili na centralnom banjalučkom trgu tražeći od institucija Republike Srpske rasvjetljenje slučaja nastradalog Davida Dragičevića. Davor Dragičević je obraćanje počeo riječima:

Dragi moj sine, dušo moja!
Dragi naš Davide, dušo naša!

Loading...

– Tužilaštvo je sakrilo odjevni predmet Davida Dragičevića, kao dokaz – rekao je Davor.

Ponovio je da je saučesništvo u ubistvu veći zločin od ubistva i da je kazna za ovo djelo predviđena do 45 godina robije.
– Davidovo silovanje, mučenje, masakriranje i na kraju ubistvo su radili pripadnici MUP-a Republike Srpske – kazao je Davor.

Gospodo, imate fino vam piše, kazao je pokazujući na jedan od transparenata, hoće li narodna skupština legalizovati ubistva naše djece. Devetnaestog šestog, ovdje vam isto sve piše, pokazujući na drugi transparent na kojem stoji “Da li ste narodni poslanici pokazaćete 19.6. Glasaj srcem a ne strankom.”

– Zapitajte se gdje se ujutro budite, gdje djecu odgajate, gdje radite i gdje živite – poručio je.

Pozdravio je okupljene medije naglašavajući da su oni uz istinu i pravdu i pozvao na mir i dostojanstvo dodajući da bilo ko, ko napravi bilo kakav incident uključujući i njega, nije član grupe Pravda za Davida. “Mi smo ljudi, imamo čast, dostojanstvo, obraz i tražimo samo istinu i pravdu. Naravno da nam ubice i zločinci neće to dati.” – kazao je.

Imate gospodo 19.6, zajedanje Narodne Skupštine. Tada će sve biti jasno, kristalno, nama od ranije je sve već poznato.

“Sve ste mi mogli u životu u raditi i uradili ste. Nikad ni na koga nisam u životu uperio prst…e sad mi ste ubili moje dijete. Neće moći. Ja vam dajem svoje obećanje da nećete moći. Zakleo sam se na grobu da ja do njega ne idem dok ne budu zadovoljena istina i pravda.”

Da je poginuo, da ga je udarilo auto nekako bih shvatio. Ali ne da ga tražimo šest dana, da ga ne puštate živog i ubijete ga – s gorčinom u glasu rekao je Davor.

“Ja Davor Dragičević nikad vam neću, zločinci i ubice, do kraja života, oprostiti, nit želim, Davida Dragićevića i ostalu djecu.”

Zahvalio se svima na podršci koja mu daje snagu da istraje.

Nakon toga je naša kolumnistica, Daniela Ratešić Došen pročitala svoj tekst i poslala poruku narodnim poslanicima “digni ruku i budi čovjek”.

(foto: Zoran Borojević)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!