Politika

Opozcija traži da Cvijanovićka dođe u parlament

Sjednica Narodne skupštine RS počela je usvajanjem dnevnog reda, a opozicioni poslanici zatražili su da se Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS, pojavi na Aktuelnom času.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine

Naime, Nedeljko Čubrilović, predsjdnik NS RS, je rekao da se Cvijanovićeva zbog spriječenosti danas neće pojaviti, te da će umjesto nje pitanja preuzeti resorni ministri.

Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a, je rekao da bi tačku Aktuelni čas trebalo odgoditi dok se ne pojavi Cvijanovićeva.

Čubrilović je rekao da ne zna gdje se premijerka nalazi, ali da se nadležne službe mogu raspitati i pružiti informaciju poslanicima.

 

 

 

Adam Šukalo

Adam Šukalo, poslanik Kluba PDP-a, je rekao da je 17 poslanika Antokoruptivnog tima podnijelo prijedlog da se izmjeni Zakon o krivičnom postupku i Zakon o javnim tužilaštvima kako bi tužioci ostali bez prava na imunitet u slučaju ako se ispostavi da opstruišu istrage, i da se vođenje krivičnog postupka učini odgovornijim, navodeći kao primjer rad Tužilaštva u slučaju Davida Dragičevića.

On je od skupštinske većine zatražio da se ovaj prijedlog uvrsti u dnevni red.

Nakon glasanja, skupštinska većina odbacila je ove prijedloge.

 

(NN)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!