Banjaluka

Davor Dragičević: Sve ste mi mogli uraditi u životu ali gdje ćete mi ubiti Đakca! (FOTO)

Riječima “Osamdeset sedmi dan na Trgu Davida Dragičevića, na Trgu Istine i Pravde” – počeo je večeras Davor Dragičević svoje obraćanje sugrađanima na centralnog gradskom trgu.

Loading...

RTRS

Davor je napomenuo da već duže vrijeme ne plaća “zločinačku televiziju, režimski RTRS” i dodao da svako može da odluči po sopstvenom nahođenju ali da “ko god ne bude plaćao, za prijave i kazne” neka mu se slobodno obrati. “Hvala Bogu, Soroš mi je poslao, sve ćemo riješiti.” – dodao je.

Osvrnuo se na jučerašnje, emocijama nabijeno obraćanje

Kazao je da je ljudsko biće, da ima emocije, naravno. Moram nekad reagovati kao juče – kaže i dodaje da nema bojazni za njegovo psihičko stanje.

“Dragi moj sine, dušo moja. Nosio si krst za dedu Ranka, za babu Zoru, za našu Nastju, koja je imala 18 mjeseci. Ovaj sistem je kriv zato što je dijete od mog brata umrlo. Sad drugovi tvoji, svi mi, nosimo za tebe krst.”

Podsjetio je da David bio veliki čovjek

“Nosio si i transparent za Đurovića, za Arbutinu. Bio si hiljadu puta veći čovjek od mene, hrabriji od mene. Bio si duša, hvala ti na tome. Zato što si me učio kuda treba da idem i šta treba da radim.
Niko više neće nositi ni jedan trasparent. Sljedeći krst koji bude, nosiću ja za sebe i za tebe. Ja ću sljedeći krst i sve ostalo, dušo moja, ljubavi moja, oči moje, srce moje, će nositi tata Davor.”

– Očigledno si ti tačka 23…takav momak. Ti si tačka broj jedan, moj sine – rekao je Davor.

“Institucije rade svoj posao a ja u grob neću dok ne dođe istina. Istina je surova! Pravda, moj dragi sine, za sve što si proživio, za sve što su ti radili, je još surovija…za njih! Jednog dana, kada dođem tebi, sve će, sine moj, biti kako treba.”

– Vi koji me sad pratite u grupi, znam ja vas vrlo dobro, ne morate pričati na telefon da ne dižete ruku. Ne morate vi svaku noć jesti kokice, dignite ruku slobodno. – poručio je Davor Dragičević.

Davor se ponovo obratio funkcionerima

– Gospodo poslanici ako vam je stalo do Davida, koji je mučen. Do Davora, borca I kategorije, ratvnog vojnog invalida, stvaraoca ove države. Do ove djece ovdje. Predjsedniče, Premijerko, ministre pravde, policije, na skupštini možete samo da dignete ruku za nas, da ostanemo ovdje, za mog pokojnog sina.
Ako vam je stalo do pravde dićete ruku na sjednici Narodne skupštine. Ako nije, mi i vi nećemo više biti zajedno. Nećemo biti komšije.

“Sve ste mi mogli uraditi u životu ali gdje ćete mi ubiti Đakca!”

Ja sam Davor Dragičević, ponosni otac pokojnog Davida Dragičevića. Ovo je Davidov cuko, ovo je Luna.

Davor Dragičević sa Lunom u naručju

Hvala komšijama i svim dobrim ljudima na podršci…neizmjerno.

(foto: Zoran Borojević)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!