Sport

FIBA 3×3: 20. godina basketa u Banjaluci

Banja Luka, tačnije plato ispred Narodnog pozorišta RS će 29. i 30. juna i 1. jula biti mjesto održavanja Jubilarnog XX takmičenja u basket 3×3 po FIBA pravilima. Ovo je veliki jubilej za organizatore asocijaciju BASKET BAM iz Banja Luke, na koji s veoma ponosni.

– I ove godine potrudili smo se kao organizator da Banja Luka bude dio basket 3×3 priče ne samo našeg grada već i regije. Planirali smo turnir u tri radna dana, tačnije tri faze. Prvi dan-petak igraće košarkašice i košarkaši u kolicima, i to je prilika da se basket prezentuje na ovakav način. Ovaj revijalni dio takmičenja realizovaćemo u saradnji sa KKI Vrbas, vodećim klubom regije u ovom sportu i učesnikom Evrolige. U subotu će igrati pioniri, i to 2003. godište i mlađi. Ove godine vratili smo ovu kategoriju na naše takmičenje jer želimo da se djeca vrate na basket terene i igraju što vise, kako bi jednog dana predstavljali i grad i Republiku na velikim takmičenjima – kažu iz organizacije.

Olimpijski sport

– Basket 3×3 je Olimpijski sport i mi ćemo u narednom period na sve načine pokušavati i edukacijom i takmičenjima omasoviti ovaj sport kod mladih, kako bi se što prije basket podigao na nivo kao recimo u Srbiji ili Sloveniji, gdje se uveliko igraju državna prvenstva za sve kategorije. Mladi moraju da shvate da će osim bavljenja sportom, ako budu uporni, za kratko vrijeme imati priliku putovati i učestvovati na velikim takmičenjima. Naravno, za sve to trebaju i organizacija i uslovi, ali već se prave planovi u saradnji sa košarkaškim savezom kako bi se svi basket centri i u RS i u BiH uvezali u sistem i organizovali na jedinstven način. To je jedini pravi put kako bi naše ekipe i turniri imali bolji ranking, koji vodi na velika Evropska i Svjetska takmičenja. Mi pozivamo pionire da se prijave i učestvuju na takmičenju u Banjaluci u subotu 30. juna. Sve informacije imaju na našoj facebook stranici: FIBA 3×3 Banja Luka. Ono što će sigurno privući najveću pažnju kao i svake godine je FIBA 3×3 takmičenje seniora, koje se igra u nedelju 1. jula. Prijave su već u toku preko FIBA aplikacije www.3x3planet.com event Banja Luka. kao i uvijek veoma jak turnir, sa ekipama iz BiH i regije. Turnir u Banjaluci je sa najdužom tradicijom u RS i BiH i veoma je dobro poznat tako da očekujemo vrhunske baskete i ove godine – poručuju organizatori.

Edukacija

– Pored takmičarskog basket dijela, bavićemo se edukacijom mladih i borbom protiv narkomanije a u saradnji sa Udruženjem Viktorija iz Banja Luke koja je zadužena za prevenciju i borbu protiv narkomanije. Ovo je jako bitan aspekt ovog dešavanja jer smo svakodnevno svjedoci velikog globalnog problema, naročito kada su mladi u pitanju.

Zabava

– Takođe tokom takmičenja biće i zabavnog dijela, a za to su zaduženi DJ i poznati Banjalučki rep bend Brutal Protest, tako da sve koji budu uz basketaše ovog vikenda očekuje zaista dobra zabava – zaključuje se u saopštenju organizatora.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!