Privreda

Novi proizvod iz Gradačačkog Inmera: Domaće blago Ayran

Kompanija Lactalis BH koja u okviru svoje mljekare Inmer u Gradačcu preradi više od 35 miliona litara mlijeka godišnje, a čak 50% gotovih proizvoda plasira na izvozna tržišta, na našem tržištu predstavlja novi mliječni proizvod – Domaće blago Ayran.

Tako je na policama bh. trgovina širom zemlje ovaj domaći proizvod dostupan u pakovanju od 1L a uskoro i u čašici od 225 g. Sa idealnim udjelom soli u recepturi, Domaće blago Ayran je napitak odličan za osvježenje u svako doba godine, a naročito u ljetnim mjesecima. Takođe, preporučuje se za konzumaciju uz razna vrsta jela.

Za osvježenje i konzumaciju uz razna vrsta jela

„Izuzetno smo ponosni što u Inmeru proširujemo proizvodnju ukusnih i zdravih mliječnih proizvoda od domaće sirovine, mlijeka koje otkupljujemo od bh. farmera. Svakako, rast proizvodnog asortimana prati stalno usvaršavanje pogona u cilju vrhunskog kvaliteta“, ističe Haris Kadenić, voditelj marketing sektora Lactalisa BH i dodaje da prateći nove trendove u konzumaciji mliječnih proizvoda Domaće blago Ayran plasiraju na tržište kada je veća potreba za konzumacijom osvježavajućih napitaka.

Svakako, Ayran je preporučljiv jer nadoknađuje izgubljene soli i minerale a zbog svog jedinstvenog okusa sjajan je dodatak uz obrok.

Tradicionalna donacija SOS selima BiH

U okviru obilježavanja Svjetskog dana mlijeka predstavnici Lactalisa BH SOS Dječijim selima BiH uručili su i vrijednu donaciju mlijeka i čokoladnog mlijeka, dovoljnu da pokrije tromjesečne potrebe za ovom zdravom i vrlo važnom namirnicom.

Tradicionalnim darivanjem u junu Lactalis BH već četvrtu godinu zaredom pruža podršku radu SOS Dječijih sela BiH, kako bi se djeci bez roditeljskog staranja osigurao što kvalitetniji život u porodičnom obliku brige.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!