Sport

Srpsku porodicu Brazilci pretukli na tribinama: Osmorica na jednog, policija ne reaguje, a Srbi snimaju! (FOTO)

Tročlana srpska porodica, koju je tokom utakmice Brazil – Srbija (2:0) na SP-u pretuklo osam brazilskih navijača, ogorčena je izostankom reakcije ruskih redara, ali i ponašanjem zemljaka na tribinama Spartakovog stadiona.

Fotografije na kojima se vidi da nekoliko mladih Brazilaca udara šakama i čupa starijeg Srbina dok je među njima zarobljena žena, koja također prima udarce, objavile su svjetske agencije.

Loading...

Sin napadnutog muškarca je objasnio što se dogodilo:

“Od početka utakmice doživljavali smo najružnije provokacije od navijača Brazila koji su sjedili ispred nas. Pokazivali su nam srednji prst, na polni organ i dobacivali najgore psovke. Bio sam na utakmici s ocem i majkom, koja je sve to slušala i gledala. Otac je neko vrijeme šutio i trpio, ali im je onda rekao da prestanu. Tada jedan od Brazilaca ustaje i kreće na njega. Taj brazilski navijač počinje tući mog oca, a pridružuje mu se još njih sedam. Ja ga naravno pokušavam obraniti. Nažalost, i moja majka se borila s njima.”

Nevjerojatno mu je što nije bilo nikakve reakcije policije, kao i da je na tom dijelu tribine bio samo jedan redar. Ipak, najviše ga boli ponašanje brojnih Srba oko njih:

“Strašno je i što je iznad nas bilo dosta Srba koji nisu ni pomislili pomoći nam već su snimali kako nas Brazilci tuku. Nisu reagovali ni na to što je napadnuta jedna žena.”

Otac i on su ozlijeđeni, a majka je prošla bez fizičkih posljedica.

– Bili smo na sve tri utakmice naše reprezentacije, doputovali smo iz Ciriha. Na prva dva meča nismo imali nikakve probleme i nismo ni slutili da ovako nešto može da nam se desi – razočaran je mladić.

(telegraf.rs)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!