Banjaluka

Davor Dragičević: Nadam se da se tvoja duša s današnjim danom upokojila (FOTO)

I večeras na centralnom banjalučkom trgu bolna tišina.
Kako je i najavljeno, na skupovima grupe Pravda za Davida, koji se u pomen nastradalog Davida Dragičevića održavaju posljednjih devedest osam dana, Davor Dragičević nije mnogo govorio.

Njegovo kratko obraćanje je počelo riječima:

Dragi moj Davide, dušo moja!
Dragi naš Davide, dušo naša!

Ponovio je da je saučesništvo u ubistvu teži zločin od ubistva i podjestio da je kazna za ovaj zločin predviđena do 45 godina robije.

– Sine moj, ispunio sam tvoju želju. Nadam se da se tvoja duša s današnjim danom upokojila. Hvala mu na ovom danu – kazao je Davor.

– Sve smo vam oprostili, sve smo vam zaboravili…djecu nećemo. Djecu nam ne smijete ubijati. Nemate prava da se igrate Boga. Čak ni on nema sam to pravo – dodao je.

Potom je pozvao sve, bez obzira na vjeru i naciju, na miran i dostojanstven skup 7. jula. Podvukao je da bilo ko, ko učini bilo kakav incident tada, nije član grupe Pravda za Davida nego zločinac.

Nakon duže šutnje, sa povezom preko usta, kao i drugi građani okupljeni na Trgu, samo je glasno povikao:

“Idemo do kraja!”

Potom su građani, bez pratnje muzike, kako je i običaj svake nedjelje u posljednjih devedeset osam dana, otpjevali refren pjesme koju je David Dragičević napisao i izveo, Klinac iz geta.

(foto: Zoran Borojević)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!