Politika

Govedarica: Lukač krije da je donesena naredba o istrazi

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica tvrdi da ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač krije od javnosti da je Okružno tužilaštvo Banjaluka donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv NN lica zbog ubistva Davida Dragičevića, jer bi bilo potvrđeno da je izvješataj Anketnog odbora sačinjen profesionalno i kvalitetno.

“Krijete to jer bi time bilo potvrđeno da je Anketni odbor radio odgovorno i profesionalno. Ako postoji naredba onda izvještaj mora biti usvojen”, rekao je Govedarica u Narodnoj skupštini prije početka glasanja o apsolviranim tačkama dnevnog reda. 

Odgovarajući na navode Govedarice, šef Klub poslanika SNSD-a Radovan Višković rekao je da nema zvaničnu informaciju o naredbi Okružnog tužilaštva.

“Ako neko ima zvaničnu informaciju neka dostavi dokaze, jer živim za momenat kada će nadležno tužilaštvo uraditi svoj posao”, istakao je Višković.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović je ponovio da sve interesuje istina i da niko nema pravo da se miješa u rad pravosuđa, jer bi se moglo protumačiti kao politički pritisak. 

Poslanici nisu prihvatili zahtjev PDP-a da se pojedinačno izjašnjavaju o izvještaju Anketnog odbora.

(srna)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!