Banjaluka

Sto prvi dan: Stub srama na Davidovom trgu (FOTO)

Danas na prepunom Trgu Krajine, ili kako ga nazivaju članovi grupe Pravda za Davida, Davidovom trgu, okupilo se veliki broj boraca

Davor Dragičević je prije obraćanja sugrađanima ali i ljudima koji su iz drugih mjesta došli samo da bi podigli pesnicu za istinu i pravdu, pogazio saopštenje Tužilaštva.

Loading...

Dragi moj sine, dušo moja!
Dragi naš Davide, dušo naša!

101 dan na Davidovom trgu gdje tražimo istinu i pravdu – kazao je.
– Zločinci i ubice, ne daju nam! 

Ponovio je da je saučesništvo u ubistvu je teži zločin od ubistva i da je kazna za ovo djelo je predviđena do 45 godina robije.

Institucije, jel ovo za sto i jedan dan – upitao je Davor.
Šta, sad znate šta je bilo? E znam ja, vrlo dobro.

Kao otac Davida Dragičevića sam vam dao previše vremena da mi date ovo – povikao je Davor pokazajući na saopštenje Tužilaštva.

Potom je pozvao sve da 7. jula, u subotu, dođu na miran i dostojanstven skup na Davidov trg, s početkom u 19 časova. Skup na kojem će se tražiti dvije riječi koje zločinci i ubice ne daju.

Ovo je istorija – rekao je Davor pokazujući na imena ispisana na zid kraj sata na Trgu.
– Stub srama, istorija!

– Kaže, na godišnjem odmoru. Pa vrati se sa godišnjeg odmora, dođi na Trg i javno reci DA ili NE! Crno ili bijelo! Istina i pravda! – povikao je Davor.

Šta znači riječ suzdržan? NE.

Šta ste mi uradili. Skočio lastu u crkvenu? E nije.
Ja sam ga, i majka Suzana, 31.1.’97. godine, zločinci i ubice, i preslvačio i nosao i hranio kako sam znao i umio. A mislim da sam to časno uradio.

David Dragičević je otet, silovan, malteretiran, udavljen i položen u kanalizaciju. Moje dijete, moja duša, nije bilo više od par sati u kanalizaciji.

Poslije određenog datuma, mi i vi nećemo živjeti zajedno. Naravno da nećemo biti komšije. Niti ja želim niti grupa Pravda za Davida. Niti ova sva djeca i ljudi oko mene. Ne želimo da vas vidimo očima.

O vama neću više da čujem ni riječi. Zar da ja, otac, pričam o vama zločincima i ubicama? Da vam dam bilo kakav medijski prostor?
David Dragičević je anđeo.Vi ste svi sad zločinci i ubice.

Nakon himne grupe Pravda za Davida, Davor je kazao: 

– Meni ne trebate dati ni jedan odgovor, mene vaši odgovori ne zanimaju. Moraćete dati odgovor majci Suzani. Ko joj je ubio prvenca? Moraćete dati odgovor mojoj ćerci, koja će još malo napuniti 13 godina, ko joj je ubio brata. Moraćete dati odgovor, još malo dok on poraste, bratu Andreju. Ko mi je ubio brata u Banjaluci? Ovdje u centru grada. Zašto? Moraćete dati odgovor bratu Deniju. Drugom Davidovom ocu Zoranu. Ko je ubio Davida? Moraćete dati odgovor od mog brata djeci. Vidiće slike jednog dana, igrali se s njim. Pa pogledaju, pa pitaju “A ko je ubio našeg striku?”.

– A ko je mene i Davida ubio? Ova država koju sam stvorio. Ove institucije i dana danas me masakriraju kao i njega. Malo duže, 101 dan, od 18-og. Ne znam još koliko mislite.

– Ja sam ipak čovjek od krvi i mesa, nisam ja nikakav lav. Ja sa otac, ponosan, Davida Dragičevića!

(foto: Zoran Borojević)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!