Banjaluka

Niče novi kružni tok u Aleji Svetog Save (FOTO)

Izgradnja kružnog toka u Aleji Svetog Save, na raskrsnici kod Osnovnog suda, koji bi trebao da smanji gužve u „špicevima“, započela je danas, u okviru nastojanja da se što više prometnih raskrsnica oslobodi semafora i tako ubrza tok saobraćaja.

Posao, započet nedavnim puštanjem u saobraćaj dva kružna toka na pravcu prema Istočnom tranzitu, danas je nastavljen početkom izgradnje nove kružne raskrsnice na raskrnici ulica Vase Pelagića, Vladike Platona i Aleje Svetog Save. Radove, koji bi trebali biti završeni za dva mjeseca, izvodi preduzeće ‘Građenje Đurić’, a vrijednost investicije iznosi 217.000 KM

Igor Radojičić

Gradonačelnik Igor Radojičić izjavio je da bi kružni tok na ovoj lokaciji, ali i onaj koji će će se tek graditi – u nastavku saobraćajnice na spajanju sa Gundulićevom ulicom (kod Adiko banke), umnogome olakšati i ubrzati saobraćaj u jednoj od centralnih gradskih saobraćajnica, koja ujedno služi i kao svojevrsna poveznica Istočnog i Zapadnog tranzita.

Loading...

– Uvjereni smo da će izgradnjom ove dve kružne raskrsnice značajno biti rasterećen saobraćaj i da će u to u krajnjoj liniji dovesti do toga da vozač sa Starčevice do centra grada dođe u roku od nekoliko minuta – rekao je Radojičić. On je pozvao građane da imaju razumjevanje za predstojeće radove od kojih će, naglasio je, veliki koristi na kraju imati sami vozači, koji će moći da znatno brže i bez stajanja u kolonama doći do svog odredišta.
Radojičić je naglasio da je krajnji cilj ovih projekata šira namjera gradskih vlasti da se olakša i ubrza saobraćaj na saobraćajnicama koje povezuju Istočni i Zapadni tranzit, koji su od vitalne važnosti za funkcionisanje saobraćaja na području Banje Luke. 

Slaviša Sandić

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić naglasio je da će se tokom odvijanja radova na ovoj raskrsnici nastojati da se saobraćaj što manje ometa kako ne bi došlo do stvaranja gužvi. Upravo iz tog razloga, dodao je Sandić, na ovoj lokaciji će, čim to tehnički uslovi dozvole, tokom samog izvođenja radova biti postavljen privremeni kružni tok kako bi se u međuvremenu moglo početi i sa izgradnjom kružne raskrsnice kod Adiko banke.

– Istovremeno, resorno odjeljenje provodi dodatne analize s ciljem da se na još nekim raskrsnicama, na kojim je to tehnički izvodljivo, postave i jeftiniji, improvizovani kružni tokovi, kao što smo nedavno postavili na spajanju Ulice Majke Jugovića i novoizgrađenog dijela Istočnog tranzita – rekao je Sandić.
Pored samog ubrzanja saobraćaja, izgradnja kružnog toka na lokaciji u Aleji Svetog Save trebala bi olakšati kretanje i pješacima, pošto će, uporedo sa izgradnjom kružnog toka, biti proširen i trotoar sa lijeve strane Ulice Vase Pelagića.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!