Nauka i tehnologija

Novi PES mogao bi biti najbolja fudbalska videoigra dosad (VIDEO)

Manje od dva mjeseca dijeli nas od izlaska PES-a 2019, a kako se bliži datum izlaska tako se otkriva i sve više informacija u vezi s igrom.
Konami je ove godine više pažnje posvetio na sticanje licenci, ali nisu zaboravili ni ono najvažnije – napraviti odličnu fudbalsku igru. Novi objavljen video iz igre daje naslutiti kako bi novi PES mogao biti najbolja fudbalska igra dosad.

Prvi trailer za PES 2019 objavljen je još 9. maja čime je igra i službeno najavljena. 

Naslovnicu će krasiti Brazilac Philippe Coutinho, a onu posebnog izdanja David Beckham. Navedeni dvojac se pojavljuje i u traileru. Konami je dosad predstavio većinu noviteta koji nas očekuju u novom PES-u, ali neke stvari su ostavili za kraj.

Navodno žele otkupiti prava Real Madrida za korištenje imena kluba i vizuala u igri, a trebaju predstaviti i preostale dvije licencirane lige nakon čega će ih biti ukupno devet.

PES 2019 i dalje pokreće Fox Engine, samo što je ovoga puta iz njega izvučen maksimum. Razlog tome je što novi PES neće biti dostupan za stariju generaciju konzola. Konami obećava i da će fudbaleri u igri, a tako i sami igrači, imati puno više individualnosti. Međutim, na papiru sve to izgleda sjajno dok sami developeri objavljuju ispolirani sadržaj koji njima odgovara. Sada smo dobili novu priliku uvjeriti se kako novi PES zaista izgleda i to zahvaljujući YouTube kanalu Weedens. 

U videu se vide zvijezde Barcelone i Liverpoola te reprezentacija Argentine i Francuske, kao i neke legende poput Gullita i Beckhama. I dok modeli nekih igrača ne izgledaju kao na prethodno objavljenim screenshotovima iz igre, sam gameplay djeluje odlično. Fluidno, zanimljivo i s više detalja nego prije. PES 2019 bi zaista mogao biti najbolja fudbalska igra dosad.

(index.hr)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!