Društvo

Čubrilović: Politika uvučena u slučaj Davida Dragičević

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je parlament Srpske u protekle četiri godine bio najefikasniji zakonodavac u BiH po broju usvojenih zakona i po broju tematskih cjelina.

Čubrilović je rekao da je ukupan broj zakonodavnih cjelina 205, od čega 199 zakona i 227 tematskih cjelina.

On je istakao da ova efikasnost Narodne skupštine Republike Srpske, ukoliko se uzme u obzir rad drugih parlamenata u BiH, pokazuje da je Srpska jedini državotvorni ili organizacioni dio BiH koji u cjelosti izvršava svoje obaveze.

Loading...

“Jedina je Republika Srpska kao dio BiH ispunila sve svoje obaveze na vrijeme i jedina izvršava sve svoje međunarodne obaveze. Zbog toga je važno da su institucije stabilne, da jačaju, da služe svojoj svrsi i da rade u službi građana”, rekao je Čubrilović za “Euroblic”.

Komentarišući činjenicu da opozicija nije prisustvovala posljednjoj posebnoj sjednici parlamenta Republike Srpske, Čubrilović je rekao da bi volio da je ta sjednica okončana u punom sazivu, ali da je pravo opozicije da se ponaša onako kako misli da treba.

“Narodna skupština Republike Srpske održala je uspješnu sjednicu i usvojila set važnih zakona, među kojima su i oni u vezi sa povećanjem plata u Republici Srpskoj”, naglasio je Čubrilović.

Govoreći o slučaju “Dragičević”, Čubrilović je rekao da se politika previše uvukla u ovaj slučaj i da mu je žao što se manipuliše porodicom Dragičević.

“Može se steći utisak da više nije u centru pažnje da se riješi smrt Davida Dragičevića , već da neke političke stranke ostvare političke ciljeve preko ove tragedije”, kaže Čubrilović.

 

(srna)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!