Društvo

Davor Dragičević dao rok: Institucije, imate osam dana (FOTO)

Sto peti dan okupljanja građana na centralnom banjalučkom trgu, Davor Dragičević se obratio sugrađanima.

Dragi moj sine, dušo moja!
Dragi naš Davide, dušo naša!

Loading...

– Danas je tvojoj sestri rođendan…trinaesti. Nisi s njom, nećeš više nikada ni biti – rekao je Davor i poljubio Teodoru, Davidovu sestru.

Podsjetio je da je saučesništvo u ubistvu je teži zločin od ubistva i da je kazna za to djelo predviđena do 45 godina robije.

– Zločinci i ubice, imate 8 dana da izađete sa dokazima, da ja ne bi izlazio sa svojim dokazima. Pripadnici MUP-a, ne budete li se od ponedjeljka opredjelili jeste li za istinu i pravdu, bićete saučesnici i ubice u organizovanom ubistvu mog sina, moje duše. Imate svi, sve institucije, rok da kažete da ili ne, nema oktobra.

– Juče ste doveli specijalnu policiju Republike Srpske. Jel vi znate ko smo mi ovdje? Mi smo građani ovog grada, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Juče smo to dokazali.

– Meni, iskreno da vam kažem, nema života. Ima ali na drugačiji način. Ima radi moje kćerke Teodore, ima radi 12 veličanstvenih, ima radi svih vas. Od sutra Milorade Dodiku, Željka Cvijanović, kako si rekla na Skupštini, jednog dana kad se sazna istina, otac i majka ostaće sami. 

– Kako si ti mogla dobiti listing prije Skupštine, za svog sina, u roku od sat vremena, za zadnjih godinu dana? Kako si mogla? Ko ti je dao? Kako Davor Dragičević ne može da dobije listing svog sina 111 dana?

– Da se vidi zadnji poziv i ko je naručioc ubistva mog Đakca. Zašto ja ne mogu dobiti?

– Firmi čiji sam pretplatnik, imate rok do ponedjeljka. Ne budete li mi isporučili ispis poziva telefona mog sina, dva broja, dao sam vam, bićete saučesnici u predmetu ubustva mog sina Davida Dragičevića.

Znači, od ponedeljka sljedećeg, ja, snimajte me slobodno i gledajte…i vi pripadnici MUP-a u civilu…neću vam više ni stajati, nećete me više moći ni legitimisati zato što, Predsjedniče, više nisi moj predsjednik! Više nemam ni matični broj, nemam ništa! Izražavam građansku neposlušnost zato što sam ja lično stvorio ovu državu i vi ste mi ubili dijete! Ne priznajem vas više!

Nakon toga su građani spontano počeli uzvikivati “Tik-tak, tik-tak”.

Ja ga ne mogu vratiti u njegovu sobu, ali možemo nešto uraditi

– Lukaču, Iliću, Karanu, Dodiku, Cvijanovićka…svi imate rok od 8 dana da dođete ovdje, da pokažete da ste ljudi. U protivnom – i pokazao rukom na cestu.

– Pripadnici MUP-a Republike Srpske, ja od ovog časa vas ne poštujem. Samo Davor. Tu značku koju nostite, skinite. Tu značku koju nostite su nosili ubice mog djeteta. Mog sina, pravoslavca, budućnost ove zemlje. Ja ovog dana ne priznajem ni predsjednika, ni jedan zakon, ništa.

– Sine dragi, dušo moja, i tvoj tata gine i poginuće za tebe. Uradite kako hoćete. Sto peti dan, državo, glumim klovna ovdje i majmuna, zato što znam ko ga je ubio a znate i vi. I prijatelji moji znaju, kolege i ratni drugovi, svi znaju ko ga je ubio. Ako ne mislite otkriti istinu, otkriću ja.

– Na grobu sam rekao i ostajem pri tome. Milorade Dodiku, Željka Cvijanović, psihopato Lukaču, Darko Iliću narkodileru, Karanu bez licence, Ćulume Darko, Vrećo i Lepiru…u ponedeljak, za 8 dana, šta god bilo sa mnom, ja ću doći do vas.

Pripadnica grupe Pravda za Davida je potom kazala: “Juče su kamere bile tu, tu pored i na još par mjesta… danas ih nema. Juče su bile kamere kad je bio skup za Pravdu i Istinu. Gdje su bile kamere kad je David Dragičević nestao?”

Svim građanima Banjaluke, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i dijaspore je poslana zahvalnica na jušerašnjoj podršci. 

U ponedjeljak čim ustanem idem pred Tužilaštvo i odatle neću otići dok saučesnici i ubice ne izađu. Poslije toga idem pred zgradu Vlade i odatle neću izaći dok ne uhvatim saučesnike i ubice. Idem pred ministarstvo unutrašnjih poslova i odatle neću izaći dok ih ne uhvatim – kazao je Davor-

– Dragi moj sine, za osam dana, tvoj otac će biti ovdje i ostati. Kuće više nemam, ognjišta više nemam…ovdje ću biti s tobom.

– Budem li primoran, otkopaću ga i biće ovdje sa mnom. Strunuo je već.

– Samo probajte sljedećeg ponedjeljka dirnuti. Samo me probajte dirnuti ili nekog iz grupe Pravda za Davida, sanduk koji trune biće ovdje sa mnom.

(foto: Zoran Borojević)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!