Politika

Stevandić, Košarac, Borenović: Reagovanja povodom skupa Pravda za Davida (VIDEO)

Јučerašnji skup “Pravda za Davida” na Trgu Krajine u Banjaluci protekao je bez incidenata. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, koje je i obezbjeđivalo ovaj skup, saopštilo je da je, prema njihovim procjenama, prisustvovalo između 4.000 i 5.000 građana.

Istovremeno, vlast i opozicija i danas lome politička koplja u vezi sa slučajem tragično stradalog Davida Dragičevića.
Iz MUP-a Srpske navode da su skupu na Trgu Krajine u Banjaluci, osim građana Republike Srpske, prisustvovali i građani iz Federacije BiH, i to Sarajeva, Zenice i Živinica, te iz Brčko distrikta. 

Nenad Stevandić

Svaki doprinos da se sazna istina i na zakonit način provede pravda je razumljiv, ali bez političkih manipulacija i nametanja istine po nečijoj potrebi – smatra predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić.

– Pošto Savez za promjene nije u stanju da organizuje svoje skupove, oni su iskoristili tuđe da jednostavno sa SDA i SDP nastupaju zajedno – rekao je Nenad Stevandić.

Staša Košarac

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u PS BiH, Staša Košarac, rekao je da su sve političke partije trebale svoje članstvo da organizuju da juče dođu u Bratunac i poklone se sjenima oko 3.500 Srba stradalih u proteklom ratu.

– Kamo sreće da su ih nekada doveli u Donju Gradinu, Brod na Drini ili Prebilovce. Ali ako se treba destabilizivati Republika Srpska i napadati institucije Srpske, a sve pod izgovorom da traže pravdu za jednog stradalog mladića, onda nije teško organizovati autobuse za put u Banjaluku, naveo je Košarac. 

Branislav Borenović

Predsjednik PDP-a, Branislav Borenović, osvrćući se na juče održan skup poručio je da istinu i pravdu niko ne može osporiti i zaustaviti.

– Važno je što je sinoć održan dvočas iskrenosti, emocija, mira i dostojanstva kojim su desetine hialjada majki, očeva, djece pokazali institucijama i pojedincima koji vode institucije Republike Srpske kako se traži i bori za istinu i pravdu, naveo je Borenović.

Draško Stanivuković i Stefan Blagić

Odbornik PDP-a Draško Stanivuković i predsjednik Udruženja “Restart Srpska” Stefan Blagić najavili su tužbu zbog objavljivanja dokumenta na portalu RTRS-a u kojem se, između ostalih, navode njihova imena uz druga lica koja su od ranije poznata policiji i tužilaštvu, ali i njihovi lični podaci.

– Optuženi smo da smo kriminalci zato što organizujemo proteste. Da li je kriminalno djelo organizovati proteste?, naveo je Blagić.

Blagić je naveo i da je netačna juče objavljena vijest da je njihov član pozvao na bacanje bombi na policiju. Rekao je da je njihov član sa istim inicijalima kao lice koje je lišeno slobode, ali da nije iz istog grada. Podsjećamo da su novinarima i urednicima RTRS-a od strane Stefana Blagića, putem društvenih mreža, upućene prijetnje. Uređivački kolegijum najoštrije je osudio takav pritisak na uređivačku politiku, a sve prijetnje prijavljene su nadležnim organima.

(RTRS)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!