Društvo

Balte kod Čelinca: Komšije grade kuću nezaposlenom borcu

Humanost je ponovo na djelu, ovoga puta u Čelincu. Milorad Đekić zvani Bekrija, borac prve kategorije, iz sela Balte, uskoro bi trebalo da useli u novu kuću i to zahvaljujući dobročinstvu komšija.

Milorad je do jeseni živio u trošnom objektu i strahovao da mu se krov ne sruši na glavu. U toliko lošem stanju je bila kuća, da se nije usudio tu prezimiti, već je hladne dane proveo kod rođaka. Kućerak je dokrajčio vjetar kada je na njega oborio obližnji orah.

Loading...

Sada pored te stare kuće, uveliko teku građevinski radovi. Novi objekat nije naročito veliki, ali ga Miloradove komšije zidaju srcem, a pomogli su i da se sakupi potrebni novac i materijal. 

– Skoro smo počeli gradnju jer je trebalo vremena da skupimo dovoljno novca i materijala za radove. Trenutno se šaluje za ploču i nastavlja za krov, pa ćemo preći na unutrašnjost – kaže pokretač akcije prikupljanja sredstava za Miloradovu novu kuću, Bojan Kojčinović.

Majstori nemaju odmora, rade i poslije posla

Objekat se zida poslijepodne, kada majstori dođu s posla. Umjesto da odmaraju, produže na gradilište da pomognu Miloradu.

– Komšija koji je keramičar doniraće pločice za kupatilo i postaviti ih, ali nam treba ostala oprema za kupatilo, kao i ugao ili ležaj, kuhinja, sto i stolice, komoda, televizor, a po mogućnosti i mašina za veš – rekao je Kojčinović. 

Prikupljanje novca i građevinskog materijala traje od početka oktobra, kada je Milorad došao kod rođaka plačući jer nema gdje da živi. Svaki put kada je ložio vatru, kaže, strahovao je da će se trošna kuća zapaliti, a korz nju je duvalo na sve strane.

Toliko je stara, kaže Bojan Kojčinović, da se cigle kojima je ozidana ne mogu upotrijebiti ni za dimnjak na novom objektu.

On je pozvao sve dobre ljude da im pomognu da dovrše Miloradovu kuću, koliko mogu, a za dodatne informacije mogu mu se obratiti na broj telefona 066/196-785.

(mojcelinac.info)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!