Sport

Savo Milošević: Ne zaostajemo mnogo za najboljim timovima sveta! (VIDEO)

Potpredsednik FSS Savo Milošević kaže da će krajem sljedeće sedmice javnost dobiti dosta konkretnih odgovora kad je u pitanju fudbalska reprezentacija Srbije kao i da će se tada znati da li selektor Mladen Krstajić ostaje na tom mjestu.

Ono što sam video na SP jeste da uopšte ne zaostajemo mnogo za najboljim svjetskim ekipama, dodao je.

– Nismo imali sreće i što se samih utakmica tiče, u nekim momentima smo možda zasluživali više, ali ni sa sudijama nismo imali baš sreće, rekao je Milošević, osvrćući se na rezultate koje je postigao naš nacionalni tim na Mundijalu. 

Ističe da je bitno da je fudbalska reprezentacija Srbije imala priliku da se “izmjeri” sa svjetskim ekipama.

Kaže da je bio, pred Mundijal, veći pesimista kad je u pitanju kvalitet igre Orlova.

– Ono što sam video na SP jeste da mi uopšte ne zaostajemo mnogo za najboljim svetskim ekipama, i da smo u prvom krugu iza najboljih, prilično isti, a možda i u prednosti. I uz malo sreće mogli smo i mi da odemo do četvrtfinala, navodi Milošević.

Dodaje da rezultat nije uvijek realno mjerilo vrijednosti.

– Ono što je dobro je što smo promovisali pet, šest mladih igrača koji predstavljaju budućnost srpskog fudbala, a ima ih još sedam, osam u Srbiji… To su momci koji su napravili fenomenalne rezultate u prošlosti u mlađim selekcijama, naglašava Milošević.

Milošević kaže da iskreno vjeruje u to da srpski fudbal čekaju bolji dani i tvrdi da dolazi generacija koja može 20, 30 odsto bolje nego što smo prikazali na ovom SP.

– Ovo SP je pokazalo da je ogroman broj ekipa sličnog kvaliteta i da je razlika između “velikih” i “malih” svedena na minimum, kaže Milošević.

Navodi da je veći fond kvalitetnih igrača u rotaciji ono što je presudilo da se u završnici nađu Francuska, Belgija, Hrvatska i Engleska. 

Smatra da Belgija ima više šansi u utakmici sa Engleskom, dodajući da je utakmica te ekipe sa Francuskom bila finale prije finala. Hrvatska je pokazala zavidnu fizičku spremnost, kaže Milošević, i dodaje da Francuska ima blagu prednost u tom segmentu, ali da tu ima još mnogo stvari koje mogu da utiču na rezultat. Očekuje prilično izjednačenu takmičarsku utakmicu, u kojoj će, kako kaže, možda presuditi i sreća.

Pogledajte kompletan intervju sa Savom Miloševićem.

(sportklub)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!